Naslovna » BG servis » Belgrade Plaza – početak izgradnje
Belgrade Plaza - radovi u toku

Belgrade Plaza – početak izgradnje

Projekat „Belgrade Plaza“ je na samom početku izgradnje u Višnjičkoj ulici.

U proleće 2015. projekat je dobio građevinsku dozvolu, a u avgustu su počeli pripremni radovi na građevinskoj parceli.

Vidi tekst: Belgrade Plaza ima novo ime – Big Fashion!

Pošto je reč o prostoru nekadašnje fabrike sportske opreme „Sport star“ na Karaburmi, zemljište je bilo zauzeto sa objektima ovog preduzeća, pa je prvi korak bilo raščišćavanje terena i uklanjanje postojećih zgrada. Većina uklonjenih objekata bilo je privremenog karaktera, međutim u sklopu parcele je i velika zgrada čije je uklanjanje u toku.

Od avgusta do sada sa ovog zemljišta uklonjeno je više od 20 objekata, najčešće privremenih montažnih baraka. Na barakama su se mahom nalazile azbestne ploče, pa je materijal posebno odvojen i u skladu sa propisima pripremljen za odlaganje.

Sada je u toku rušenje fabričke zgrade koja predstavlja nešto veći izazov, pošto se radi o betonskoj strukturi sa oko 13.000 kvadrata bruto prostora. Hidraulični čekići polako skidaju delove objekta, a očekivano je da svi radovi na rušenju budu završeni ovog decembra.

Narednog meseca kreće druga faza koja podrazumeva zemljane radove, pobijanje šipova i izgradnju potporne konstrukcije. Paralelno teče i tender za glavnog izvođača, dok radovi na konstrukciji objekta treba da krenu početkom sledeće godine. Završetak projekta se očekuje u prvoj polovini 2017.

Kad se otvori Belgrade Plaza…

Konačno rešenje ovog tržnog centra ima 61.000 kvadrata bruto izgrađene površine sa 32.335 kvadrata prodajnog prostora raspoređenog na tri nivoa.

Na dva nivoa nalaziće se prodajni prostor, dok je na trećem nivou planiran rekreativno-zabavni sadržaj, uključujući bioskop i brojne ugostiteljske objekte sa pogledom na Dunav. (Tekst i fotografija: Beobuild)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.