Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd: Svetsko prvenstvo u kik boksu, od 24. oktobra
Svetsko prvenstvo u kik boksu

Beograd: Svetsko prvenstvo u kik boksu, od 24. oktobra

U Hali Pionir od 24. oktobra do 1. novembra biće održano Svetsko prvenstvo u kik boksu.

Beograda će ugostiti oko 1500 sportista iz 46 zemalja. Sudijski i takmičarski seminari biće održani 26. oktobra, a eliminacione borbe počinju 27. oktobra od 10.00 u Hali Pionir.

Svečano otvaranje prvenstva je 27. oktobra u popodnevnim časovima uz defile učesnika i prigodan umetnički program. Ulaz u Halu Pionir 27, 28. i 29. oktobra je slobodan.

Vrhunski sportisti će se takmičiti u tri kik boks discipline: low kick, K1 rules i kicklight. Finalno veče je 30. oktobra od 21.00 u Kombank areni, gde će publika u celovečernjem zabavnom i sportskom programu imati prilike da vidi najbolje kikboksere na planeti.

Među učesnicima biće i aktuelni prvak sveta iz Brazila Ljubo Jalovi kao i Aleksandar Konovalov.

Nekad i sad

Srbija je, do sada, dva puta ugostila najbolje kik boksere na planeti – 2001. i 2007. Ovog oktobra po treći put najbolji borci planete za odličja će se boriti u Beogradu.

Pored dve seniorske planetarne smotre naš grad je bio domaćin još dva velika međunarodna takmičenja WAKO federacije. Pre 20 godina, 1995. u srpskoj prestonici je održano Evropsko seniorsko prvenstvo, dok je Svetsko prvenstvo u kik boksu za kadete i juniore održano u Hali sportova, 2010. godine.

Istorija WAKO Šampionata sveta počela je novembra 1978. kad je održana prva planetarna smotra. Prvenstvo je održano u Zapadnom Berlinu, a učestvovali su takmičari iz 18 zemalja. Najuspešnija je bila selekcija SAD, a predstavnika je imala i SFR Jugoslavija. Branko Žgaljardić je tada osvojio zlatnu medalju. Šampionat je trajao jedan dan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.