Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bitefartcafe: Kolja i Grobovlasnici
Kolja i Grobovlasnici (foto: Nebojša Babić)
Kolja i Grobovlasnici (foto: Nebojša Babić)

Bitefartcafe: Kolja i Grobovlasnici

U četvrtak, 29. oktobra od 22.00, u klubu Novi Bitefartcafe (Mitropolita Petra 8) Kolja i Grobovlasnici održaće svoj prvi klupski koncert.

Veče je zamišljeno kao svojevrsni intimni, bliski doživljaj muzike i povezanosti muzičara i publike, baš kako bi bluz i trebalo da se izvodi.

Nikola Kolja Pejaković poznat kao glumac i režiser, ali pre svega po scenarističkom radu na filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Rat uživo“, „Ledina“ i hit seriji „Vratiće se rode“, uporedo je na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom „Mama, nemoj plakati“ (2002), snimljenim pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

Posle „poročnih“ hitova kao što su „Sjeo sam za švedski sto“ i „B.J. Blues“ sa prvenca, Pejaković je svoj osoben autorski izraz nastavio sa pesmama poput „Haljinice boje lila“ i „Eto, udade se ti za konja“ na podjednako izazovnom drugom albumu „Kolja“ (2009). Tek posle romantično intoniranog i „pročišćujućeg“ trećeg albuma „Grobovlasnici“ (2013), Kolja je osetio da je vreme da se sa svojim bendom susretne uživo sa publikom – Pejakovićev prvi koncert u karijeri uspešno se odigrao 21. marta 2015. godine u ispunjenoj Dvorani Doma sindikata.

O Grobovlasnicima

– Grobovlasnici su – objašnjava Pejaković – sve ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni.

Gitarista Voja Aralica: – Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i te 1997. odveo me u studio.
Bubnjar Deki Momčilović: – Njegov bubanj je snažno obeležio zvuk na prvom albumu i učestvovao je na svim albumima do sada. Jedan redak svirački dar.
Klavijaturista Ivan Aleksijević Pančevac: – Takođe, stalni saradnik i duša ovog novog zvuka Grobovlasnika. Svetski kvalitet, izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim.
Basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić: – Njih dvojica su postali nezamenljivi deo benda, prvo kao ljubitelji tog zvuka, a onda i kao izvanredni svirači, majstori svog zanata.

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira sa Grobovlasnicima?
– Kako god okreneš, to je bluz.

***

Prvih sto karata će se prodavati po promotivnoj ceni od 800 RSD, posle čega će karte poskupeti. Karte se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima eventim-a i ddtickets-a kao i u klubu Bitefartcafe. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.