Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bluz gitarista Gvin Ešton u Beogradu
Bluz gitarista Gvin Ešton

Bluz gitarista Gvin Ešton u Beogradu

Svetski priznati bluz gitarista, Gvin Ešton (Gwyn Ashton) održaće koncert 18. oktobra u Domu omladine Beograda, u okviru turneje po Srbiji.

Posle niza uspešnih koncerata u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori gde je naišao na odličan prijem publike, Gvin Ešton se vraća u Srbiju na seriju od osam koncerata.

Rođen u Velsu, australijski pevač, tekstopisac i gitarista vratio se sa potpuno novim „live“ i uzbudljivim solo šouom čineći ga jednim od najeklektičnijih savremenih bluz umetnika na sceni danas.

Gvin Ešton promoviše svoj najnoviji album „Radiogram“ sa moćnim solo konceptom koji obuhvata širok spektar električnih i akustičnih gitara, efekata (‘loopers’, ‘octave dividers’) i bas bubnja koji daju puni teški zvuk „one-man band“-a.

Bluz buntovnik 21. veka

Nikada se ne oslanjajući na određenu set listu ili matrice, Gvin Ešton oduva sve prisutne svojim majstorskim umećem na gitari sirovim i dinamičnim zvukom dok njegovi deskriptivni tekstovi pesama odražavaju dugogodišnje iskustvo obilazeći svet sa nekim od najboljih muzičara u poslu.

Od teških „fuzz“ gitara, elektro/akustičnog bluza pa do „world music“-a, on je neprikosnoveni alternativni bluz buntovnik 21. veka, urezujući svoj znak u današnjoj sceni.

„The king of tone and feel“ – Robert Plant
„A true blues player“ – Johnny Winter
„One of the best blues guitarists since Stevie Ray Vaughan“ – Krusher Joule – Kerrang, BBC
„Ashton plays like Keith Richards on a good night and that’s really saying something“ – Vintage Guitar Magazine

Veliki britanski bluzer, Toni Mekfi (Toni McPhee) opisuje Eštona: „On koristi svoje pedale tako dobro kao i mikrofon od usne harmonike – to je čista genijalnost. Uz bas bubanj i veliki razglas pravi ‘one-man’ bend koji je na putu jednog od poslednjih velikana Dustera Beneta (Duster Bennett)“.

Francuski magazin „Guitar Part“ ga je 2001. godine nagradio trećim mestom na listi najboljih gitarista godine odmah iza Džefa Beka (Jeff Beck) i Gerija Mura (Gary Moore). Njegova dva uzastopna albuma su se našla na listi Amazonovih Top 100 albuma, kao i mnogo nagrada za album godine i album meseca. On je ‘najbolji južno-australijski doprinos bluz/rok scene’ po „Billboard“ magazinu. (danubeogradu.rs)

Gvin Ešton – turneja po Srbiji

• 13. oktobar – GKC, Užice
• 14. oktobar – Dom Omladine, Kragujevac
• 15. oktobar – Feedback, Niš
• 16. oktobar – Društvo razvoja umetnosti mladih, Velika Plana
• 17. oktobar – Omladinski centar, Zaječar
• 18. oktobar – Dom Omladine, Beograd
• 20. oktobar – Firchie Think Tank Studio, Novi Sad
• 21. oktobar – Kulturni centar, Čelarevo

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.