Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » BUNT: Sa ženske strane jastuka – Bajagine pesme
Amira Medunjanin (foto Anur Hadžiomerspahić)

BUNT: Sa ženske strane jastuka – Bajagine pesme

Festival BUNT poziva zainteresovane muzičarke da se najkasnije do 25. oktobra prijave za učešće na dobrotvornom koncertu „Sa ženske strane jastuka“, 9. novembra.

U Zvezdara teatru neke od najistaknutijih pevačica našeg prostora izvoditi pesme Momčila Bajagića Bajage.

Ukoliko ste kao solistkinja ili deo ženske instrumentalne ili vokalne grupe iz Srbije i regiona, afirmisani ili ne, a imate svoju verziju neke od Bajaginih pesama – prijavite se slanjem prijava i snimaka najkasnije do 25. oktobra u podne preko poruka na Facebook strani Bajage i Instruktora.

Preko E-maila bajagainstruktori@gmail.com izvođač ili grupa mora poslati svoj demo snimak jedne Bajagine pesme koju bi izvela, kao i osnovne podatke o sebi, uz svoje YouTube, Facebook… linkove ako ih poseduje.

Poseban žiri BUNT festivala će poslušati sve ponude i izabraće „posebnu gošću“, koja će se učestvovati 9. novembra na koncertu „Sa ženske strane jastuka“ na kome nastupaju Katarina Jovanović, Divna Ljubojević i Melodi, Bilja Krstić i Bistrik, Ana Sofrenović, Lena Kovačević, Amira Medunjanin i Ante Gelo, Iva Ikon, Jelena Žugić, grupa Luz Azul, tamburaški sastav La Banda, dečiji hor RTS-a, kvartet Intermeco…

Sva sredstva od prodatih karata za koncert “Sa ženske strane jastuka“ biće iskorišćena za kupovinu pijanina studentu Beogradske akademije Ivanu Bašiću, dobitniku nekoliko međunarodnih nagrada koji nema svoj instument za vežbanje!

Cena ulaznica je 1.200 RSD za sva sedišta u sali.

Čast za Bajagu

„Velika mi je čast što su ove dame, kao značajna muzička imena, pristale da pevaju moje pesme. Naslov ‘Sa ženske strane jastuka’ je odlično smislio Peca Popović, jer se ove godine navršava tri decenije od izlaska albuma ‘Sa druge strane jastuka’. To ne znači da će se koncertu pevati pesme samo sa tog albuma. Izbor pesama je na damama koje će ih pevati, kao i na ljudima iz BUNT-a. Jedva čekam da vidim kako će to izgledati u Zvezdari!“, kaže Bajaga.

Dobrotvornim koncertom „Sa ženske strane jastuka“ biće 9. novembra svečano završen treći BUNT festival, koji se održava od 1. novembra u Beogradu pod sloganom „Klasika jeste za svakoga“. (danubeogradu.rs)