Naslovna » Izlasci » Izložbe » Direr i savremenici oborili rekord: Više od 10.000 posetilaca!
Direr i njegovi savremenici - posetioci izložbe

Direr i savremenici oborili rekord: Više od 10.000 posetilaca!

Muzej grada Beograda dočekao je i nagradio Luku Vukićevića iz Beograda, desethiljaditog posetioca izložbe „Albreht Direr i njegovi savremenici“.

– Izložbu je do sada videlo 10.000 posetilaca, ukoliko ne računamo oko 1500 onih koji su došli na otvaranje. Dešavalo se da vikendom izložbu obiđe i više od 800 ljudi, tada uglavnom dolaze čitave porodice sa decom, preko nedelje organizujemo kreativne radionice za decu, grupne posete učenika škola, stručna predavanja, ima studenata, penzionera, stranaca, sredovečnih ljudi… – izjavila je kustoskinja izložbe, Danijela Vanušić, i dodala da u poslednje dve i po decenije nijedna izložba Muzeja grada nije izazvala ovoliko interesovanje…

Izložba „Direr i njegovi savremenici“ u Konaku kneginje Ljubice već je oborila rekord, a biće otvorena do kraja oktobra.

Raznovrsni programi

Do kraja oktobra sve ljubitelje umetnosti u Konaku očekuje raznolik prateći program izložbe. Među delima velikana renesansne grafike, organizovani su edukativni sadržaji za decu, stručnu i široku javnost.

Stručna vođenja kroz postavku organizovana su svim danima u nedelji osim ponedeljka: od utorka do petka u 11.00, 13.00 i 15.00; subotom u 13.00, 15.00 i 17.00 i nedeljom u 11.00 i 12.30.00.

Predavanje kustoskinje izložbe i Muzeja grada МА Danijele Vanušić na temu „Revitalizacija jedinstvenog evropskog nasleđa: Albreht Direr u Muzeju grada Beograda“ planirano je za četvrtak, 22. oktobra od 17.00.

Direr i njegovi savremenici - posetioci izložbe

Dr Igor Borozan, docent na katedri za Istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u četvrtak, 29. oktobra od 17.00, održaće predavanje na temu „Recepcijа Trijumfаlne povorke cаrа Mаksimiljаnа I u kulturi efemernog spektаklа 19. vekа“.

U okviru programa Dečiji klub, za mališane će biti organizovane dve kreativne radionice po slobodnom pozivu pod imenom „Ime i opis ti znam, a lik i oblik ja ću da ti dam“. Prva će biti održana u subotu, 24. oktobra od 12.30.00, za decu od šest do 10 godina, a druga 31. oktobra od 12.30, za decu starijeg uzrasta, od 12 do 14 godina. Maksimalan broj učesnika je 15. Obavezno prijavljivanje na 060/5005-136 ili na decji.klub@mgb.org.rs. Radionicu vode Danijela Vanušić i Dragana Latinčić, kustoskinje Muzeja grada Beograda.

U subotu, 24. oktobra od 17.00, izložbа će ponovo biti domаćin grаfičkog performаnsа umetničke grupe okupljene oko projektа Lutаjući otisаk, nаstаlog nа kаtedri grаfike Akаdemije umetnosti u Novom Sаdu. Uz njenog idejnog tvorcа i neformаlnog vođe, profesorа Rаdovаnа Jаndrićа, grafike će uživo stvarati umetnici Hаlil Tikvešа, Milаn Blаnušа, Nаdа Denić i Milаn Stаnojev. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.