Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DKSG: SevdahBaby za dž
SevdahBaby (foto: Tamara Antonović)
SevdahBaby (foto: Tamara Antonović)

DKSG: SevdahBaby za dž

U DKSG-u će SevdahBaby održati besplatan koncert, u utorak, 3. novembra od 20.30.

Danas, kao i pre devet godina, Milan Stanković – SevdahBaby najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Takođe, snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki bluz ili brazilska tristeza.

Pesme „Tri poljupca“ i „Ljubi me brzo, žurim brzo“ su postale hitovi, a u javnim pojavljivanjima izneli su ih pevači, dok je Milan, na video snimcima uglavnom svirao bas gitaru u pozadini.Za dž

Zato je mnogo ljudi došlo u zabludu da je SevdahBaby zapravo pevač sa disko šajkačom ili da je možda bend sa nekoliko lepih dama za mikrofonima? Čak je bilo i dilema da li je to bend iz Srbije, Bosne (zbog sevdaha?) ili Hrvatske, zbog naglaska u jednoj strofi pesme „Tri poljupca“.

Milan je pre tri godine okupio svoje najvernije i najtalentovanije prijatelje i oformio bend SevdahBaby live i time SevdahBaby one-man-band podigao na potpuno drugačiji nivo. SevdahBaby live je postava koja u punom svetlu predstavlja ideju kombinovanja moći digitalne programirane muzike sa jedne strane i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane.

* Besplatne ulaznice preuzimaju se na portirnici DKSG. (danubeogradu.rs)