Naslovna » Izlasci » Festivali » Evenstar Festival fantastike 2015
Festival fantastike

Evenstar Festival fantastike 2015

Udruženje ljubitelja fantastike Evenstar organizuje 24. i 25. oktobra peti Festival fantastike.

SKC nakratko postaje dom junacima i bićima iz sveta mašte. Posetioce očekuju sada već redovne teme kao što su epska i naučna fantastika, steampunk, a ovogodišnji festival stavlja poseban akcenat i na oblast mitologije.

Još jedna novina jeste fantastika u stripskoj formi. U programu će, kao i ranije, biti i dosta interaktivnog sadržaja.Za dž

Na ovom festivalu sigurno će vas zabaviti: akustični bend koji izvodi filmsku muziku; gudački orkestar koji će izvesti numere iz video igara, serija i filmova iz oblasti fantastike; plesne trupe; tribine (Steampunk, tribina posvećena Tolkinovom stvaralaštvu, fantastika u stripu…); tablične i kartične igre; cosplay takmičenje; izložba i predstavljanje stripa „Valkira“.

I još na festivalu: Fantasy face paint; rešavanje zagonetki i pitalica iz sveta fantastike; konkurs za izložbu likovnih radova; konkurs za literarne radove; prodajna izložba; viteška udruženja; interaktivne radionice: ples, mačevanje, crtanje zmaja, origami Star Wars; metal bend koji izvodi numere grupa Nightwish, Withinh Temptation, Blind Guardian…

Detaljne informacije o programu na Facebook stranici i sajtu evenstarfantasy.com. Ulaz slobodan od 14.00 do 23.00 oba dana. (danubeogradu.rs)