Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Dreaming Kosmos Indonesia od 8. oktobra
Festival Dreaming Kosmos Indonesia

Festival Dreaming Kosmos Indonesia od 8. oktobra

Od 8. do 14. oktobra u Magacinu u Kraljevića Marka 4 biće organizovan festival Dreaming Kosmos Indonesia.

Festival u organizaciji slikara Miroslava Dukića (Mikrokosmos) i muzičarke Ane Stojičić biće održan uz podršku Ambasade Indonezije.

Zahvaljujući Univerzumu i obrazovnom programu Vlade Republike Indonezije, stipendiji „Darmasiswa“, Miroslav i Ana su tokom jednogodišnjeg boravka na ostrvu Java izučavali tradicionalnu umetnost – Batik i Gamelan.

„Ljudi Indonezije svakodnevno neguju međuljudske odnose, okupljajući se i verujući zajedno… tim putem ostvaruju se umetnička i društvena čuda“, tvrde ovi umetnici.

Festival Dreaming Kosmos Indonesia

Još jedno od dragocenih saznanja je da sve umetnosti služe jedna drugoj i da jedna bez druge ne mogu ni da opstanu, pa je samim tim namera festivala da ovaj spoj dočara i ponudi posetiocima.

Nadahnuti ovim uvidima Miroslav i Ana će ostvariti festival tokom kog će posetioci biti učesnici u otelotvorenju ideja.

Izložba, muzika, ples, radionice…

Program festivala Dreaming Kosmos Indonesia čine izložba, koncerti sa indonežanskim instrumentima, nastup plesne grupe Bidadari Indonesian Dance Studio.

Biće organizovane i radionice u kojima će posetioci imati priliku za direktno iskustvo indonežanske tradicije kao i pričaonice u kojima će stipendisti programa „Darmasiswa“ deliti svoja iskustva učenja i bivanja u Indoneziji.

Takođe, biće priređene video projekcije, degustacije indonežanske hrane, jam sessions…

Festival Dreaming Kosmos Indonesia je namenjen svim ljudima zainteresovanim za međukulturna iskustva i interaktivna ostvarenja u različitim granama umetnosti. (danubeogradu.rs)

Festival Dreaming Kosmos Indonesia