Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival kratkog podvodnog filma: Nečujno 3
Festival kratkog podvodnog filma: Nečujno 3

Festival kratkog podvodnog filma: Nečujno 3

Ovogodišnji festival kratkog podvodnog filma „Nečujno 3“ biće održan 18. i 19. oktobra u Domu omladine Beograda.

Oko 90 kratkih podvodnih filmova podeljeno je u pet tematskih grupa: Ekologija, Makro videografija, Životinjsko carstvo, Vodena riznica – arheologija i Sport u ronjenju. Predstaviće se četrdesetak autora sa svih kontinenata.

Pored filmskog dela tu su i prateći programi. Takmičenje u podvodnoj fotografiji koju će kao i prethodnih godina pratiti njena izložba sa više od 50 autora i 200 fotografija, Dečije radionice – Ninina likovna i Libonjinina ronilačka.

Predavanja, prezentacije, radionice…

Biće organizovan sastanak Asocijacije ronilačkih instruktora, seminar za instruktore ronjenja u organizaciji RONSA-e gde možete poslušati predavanja sa raznim temama vezanim za ronjenje, predavanja i prezentacije spasilaštva na vodi i prve pomoći Crvenog krsta, prezentaciju Škole za Brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju.

Festival kratkog podvodnog filma: Nečujno 3

Na štandu najpoznatijeg ronilačkog brenda – Mares i na info pultu pomenute Asocijacije zainteresovani će moći da saznaju sve što ih zanima u vezi sa ronjenjem i podvodnim svetom.

Svečano otvaranje festivala Nečujno 3 je 18. oktobra od 17.00, u sali Amerikana. Biće prikazana tri kratka filma, dva u čast nedavno izgubljene svetske šampionke i rekorderke u ronjenju na dah Natalije Molčanove, i treći, čija je ovo premijera, „Satan is a Fish“ autora Oliviera van den Broecka koji govori o opasnim i otrovnim vrstama riba u morima.

Poruka organizatora je jasna: Čuvajte vodu jer bez nje nemamo budućnost! (danubeogradu.rs)

Festival kratkog podvodnog filma: Nečujno 3