Naslovna » Izlasci » Festivali » Indirekt festival u Beogradu i Novom Sadu
Indirekt festival - Elephant and The Moon
Elephant and The Moon

Indirekt festival u Beogradu i Novom Sadu

Jedna od najboljih muzičkih manifestacija u regionu – Indirekt festival (Umag) od 16. do 18. oktobra imaće ove jeseni beogradsko i novosadsko izdanje.

Posvećeno indie-folk zvuku i uokvireno kompilacijskim albumom „English As A Second Language“, jesenje izdanje Indirekta predstavlja osam izvođača iz Srbije i Hrvatske koji stvaraju na engleskom jeziku: On Tour, Ana Ćurčin, Wooden Ambulance, Vlado Kuzman, Nellcote, NLV, Elephant and The Moon i Mylutin.

Koncerti su u petak, 16. oktobra, i u subotu, 17. oktobra, u beogradskom klubu Ben Akiba (Braće Krsmanović 6) i novosadskom klubu Izba (Železnička 4).

Cene ulaznica: Beograd – 350 RSD (ili 550 RSD sa kupljenim CD-om), Novi Sad – 250 RSD (ili 450 RSD sa kupljenim CD-om).

Edukativni deo festivala za muzičare – predavanje o digitalnoj distribuciji, autorskim pravima i pablišingu muzike održaće se u nedelju od 14.00 u beogradskom jazz klubu Bašta, Male stepenice (pored Brankovog mosta). Po završetku desiće se oproštajni jam session okupljenih muzičara.

Knjiški deo Indirekt festivala predstaviće tri knjige: kulturološku studiju Aleksandra Gajića „Heroji i antiheroji u popularnoj kulturi“ (Ammonite, Beograd 2015), te zbirke kratkih priča Svena Popovića „Nebo u Kaljuži“ (Meandar, Zagreb 2014) i Andrije Škarea „Život svijeta koji će doći“ (CeKaPe, Zagreb 2014) – na promociji u art galeriji kluba Ben Akiba u petak, 16. oktobra od 19.00.

Moderator predstavljanja je beogradski pisac i muzičar Vladimir Krakov. (danubeogradu.rs)