Naslovna » BG servis » Info table o slobodnim parking mestima
Info table o slobodnim parking mestima

Info table o slobodnim parking mestima

Na gradskim ulicama postavljene su informacione table sa podacima o slobodnim parking mestima u garažama.

Za sada, oko 70 info tabli nalazi se na 31 lokaciji na gradskim saobraćajnicama i olakšavaju vozačima da pronađu slobodno parking mesto u garažama „Parking servisa“. Sve table će biti puštene u rad do ponedeljka.

Podaci na informacionim tablama ažuriraju se na 60 sekundi, tako da su vozači obavešteni koliko tačno parking mesta imaju u određenoj garaži. Tako se štedi vreme za traženje parking mesta ali i smanjuje količina izduvnih gasova. Do sada je prosek traženja parking mesta u prvoj zoni bio neverovatnih 40 minuta.

Tokom 2016. godine biće postavljeno još 80 info tabli po gradu.

Već od sledeće godine najavljeni su novi servisi, a jedan od njih je i omogućeno slanje poruke „stop“. Vozači će tim SMS-om moći da zaustave plaćanje odnosno neće platiti sat vremena već onoliko minuta koliko su bili parkirani.

Do kraja 2016. godine Beograd će dobiti novih 1000 parking mesta jer će biti otvorena nova garaža na Studentskom trgu ali i rekonstruisana garaža na Obilićevom vencu. Očekuje se i postavljanje senzora na parking mestima ne samo u garažama veći i na parkinzima na ulicama. (Beoinfo)