Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Intergalactic Lovers prvi put u Srbiji
Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers prvi put u Srbiji

Belgijska senzacija Intergalactic Lovers nastupiće na festivalu Vračar Rocks u „Božidarcu“, 2. novembra od 21.00.

Indie rok band čine prijatelji, harizmatična Lara Šedraui (Lara Chedraoui; vokal), Brendan Korbi (Brendan Corbey; bubnjevi), Marten Hajgens (Maarten Huygens; gitara) i Raf De Mej (Raf De Mey; bas gitara), a njihovu muziku porede sa Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs.

Osnovani su 2008. godine, a pošto su nastupali pod imenom Free Zamunda! promenili su naziv benda i usvojili sadašnje ime koje im je već sledeće godine donelo pobede na Oost-Vlaams Rockconcours i Rock Rally De Beloften takmičenjima.

Prvi uspešni singl „Fade Away“ dospeo je na belgijske radio stanice Studio Brussel i Radio 1, posle čega je usledio „Delay“ koji je dospeo na prvo mesto uticajnog belgijskog radija De Afrekening.

Pre četiri godine objavili su prvi album „Greetings & Salutations“, da bi iste, 2011. godine, bend dobio nagradu muzičke industrije za najbolji bend u usponu, a album odlične kritike i našao se na vrhovima top lista nedeljama i bio prodan u zlatnoj tiražu. Bend je bio odgovoran i za soundtrack trilera Code 37.

Njihove pesme vrte se po radio stanicama, posle čega bend putuje sve do Teksasa i Toronta da nastupa. Njihov debi album biva proglašen pravim uspehom, a njihovi koncerti na njima omiljenim festivalima bivaju rasprodani.

Little Heavy Burdens

Najnoviji album je „Little Heavy Burdens“ za koji bend sam kaže da je atmosferičan, melanholičan i terapeutski. Intergalactic Lovers je taj album objavio prošle godine da bi krenuo na turneju po Evropi, svirajući na festivalima i u klubovima širom Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, pa čak Japana i Rusije.

– Ovi ljudi su mi kao braća, moji najbolji drugari – kaže pevačica Lara. – Kao da sam postala član neke porodice. Pretpostavljam da to i sami možete videti na našim nastupima. Naš najveći uspeh jeste činjenica da se sastajemo i pored proba i nastupa.

– Najlepši kompliment dobili smo od kritičara koji je rekao da je naš zvuk bezvremenski. Za nas je čak oživeo taj otrcani izraz – kaže Raf.

Belgijska senzacija po prvi put dolazi u Srbiju, a pored koncerta u „Božidarcu“, dan ranije, 1. novembra, nastupiće i u pabu „Lazino tele“ u Novom Sadu.

Ulaznice su u prodaji preko sistema Eventim, Gigstix, DD Tickets, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Cena ulaznice je 400 RSD, a na dan koncerta 600 RSD. (danubeogradu.rs)