Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložbe u Beogradu: Grad, Haos, Štab…
Izložbe: Oslobodioci Čukarice i Beograda
Izložbe: Oslobodioci Čukarice i Beograda

Izložbe u Beogradu: Grad, Haos, Štab…

Predstavljamo najnovije izložbe koje će biti aktuelne u naredne dve nedelje u galerijama i drugim prostorima u Beogradu…

»»» KC Grad (Braće Krsmanović 4). – Od 19. do 25. oktobra traje poslednja etapa dizajn projekta „Exploring Inspirations<3, a prateći program biće zaokružen pop-up izložbom i predavanjima. Pop-up izložba cipela dizajnera učesnika i dizajnera obuće iz Srbije biće otvorena 21. oktobra od 20.00. Pored gošći iz Holandije Deniz Terli i Amber Ambrose Aurele svoje modele predstaviće i nekolicina lokalnih dizajnera. Terli i Ambrose Aurele će posebno predstaviti svoj rad kroz petnaestominutne prezentacije na samom otvaranju, a neki od domaćih održaće iste prezentacije na zatvaranju 23. oktobra. Eksperti iz Holandije će zatim 23. i 24. oktobra održati predavanja u Gradstor Design Hub-u u Pop Lukinoj 1.

»»» Galerija Haos (Dositejeva 3). – Od 19. oktobra u podne biće otvorena izložba Hane Rajković koja će predstaviti dvadesetak crteža velikog formata nastalih u poslednje tri godine. Kao materijal umetnica i dalje koristi samo grafitne olovke, čija elementarna jednostavnost nju i dalje izaziva i inspiriše i olovke za ovu umetnicu predstavljaju savršen alat.

»»» Galerija Štab (Crnogorska 10). – Od 22. (19.00) do 28. oktobra biće izložene fotografije u okviru postavke „Iza ekrana“ čiji su autori zaposleni TV Studio B. Ideja projekta je da se prikaže šta pored kreacije televizijskog programa rade oni čija imena ponekada vidimo na odjavnim rolovima emisija, ali i oni koje viđamo u ulozi voditelja.

Izložbe: Ana Popović
Izložbe: Ana Popović

»»» Opština Čukarica (Šumadijski trg 2). – Povodom Dana oslobođenja Čukarice i Beograda od 19. oktobra (19.00) biće otvorena izložba „Oslobodioci Čukarice i Beograda“. Zainteresovani će moći da vide autentične fotografije i originalne vojne mape iz II svetskog rata. Na otvaranju će biti priređen i muzički program. Ulaz je slobodan.

»»» Opština Voždovac (Ustanička 53). – Od 19. (11.00) do 21. oktobra, povodom dana odbrane Beograda biće otvorena izložba „Major sa činom pukovnika“ u čast komandanta odbrane majora Gavrilovića.

»»» Galerija Grafičkog kolektiva (Obilićev venac 27).- Do 30. oktobra otvorena je izložba „Crteži i knjige“. Autor je Aleksandar Rasulić, laureat nagrade „Veliki pečat“, koji u pažljivo odabranim objektima na ručno izrađenom papiru, donosi nove vizuelne i idejne celine i nastavlja proces medijskog pročišćenja bića grafike.

»»» CZK Rakovica (Miška Kranjca 7). – Izložba slika „Telo i plot“ Jovane Živčić Radovanović biće otvorena od 22. oktobra (18.00) do 4. novembra. „Radovi kojima se predstavljam nastali su na mojoj prvoj i drugoj godini doktorskih studija na Fakuktetu likovnih umetnosti u Beogradu i potencijalan su deo mog buduceg doktorskog umetnickog projekta. Reč je o slikama – ulje na platnu i crtežima izrađenim kombinovanom tehnikom većeg formata. Na slikama su predstavljena tela muškarca i žene. Kadrirala sam delove vrata, lica ili leđa“ – kaže autorka.

Izložbe: Aleksandar Rasulić
Izložbe: Aleksandar Rasulić

»»» Galerija Singidunum (Knez Mihailova 40). – Najava za III Svetski kongres biodiverziteta je izložba Vesne Petrić „Opstanak, priča o ljubavi i stvaranju“, koja je otvorena do 24. oktobra.

»»» Kombank Art hol (Makedonska 29). – Do 3. novembra otvorena je izložba „Strast i magija“ Biljane Ristić. Autorka predstavlja ciklus slika posvećenih maslačcima. Personifikovala je stabljike maslačka koje su na kraju procesa cvetanja i videla ih u „zagrljaju“, „ljubavi“ i „snu“. Ulaz je besplatan.

»»» Galerija SKC (Kralja Milana 48). – Prva postavka (Vol. 1) Godišnje izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a, „Moja boja 2015“, može da se pogleda do 29. oktobra.

»»» Prodajna galerija Beograd (Kosančićev venac 19). – Izložba Rajka Popivode „Sedam smrtnih grehova i senka“ biće otvorena od 22. oktobra do 9. novembra. Sedam skulptura identičnih dimenzija od klirita i mesinga postavljeno je u nizu kroz centralni prostor galerije, a kao uvod – jedna sedeća gipsana figura Mislioca nastala tokom autorove završne godine studija, sada izložena sa tragovima erozije nastalih vremenom, ali i sa naknadnim intervencijama autora. Druga celina sastoji se od zidnih reljefa kreiranih tokom procesa rada na skulpturama, a koje autor naziva „crtežima u materijalu“. (danubeogradu.rs)

Izložbe: Vesna Petrić
Izložbe: Vesna Petrić
Izložbe: Rajko Popivoda
Izložbe: Rajko Popivoda
Izložbe: Iza ekrana
Izložbe: Iza ekrana
Izložbe: Biljana Ristić
Izložbe: Biljana Ristić