Naslovna » BG servis » Mađarska trgovačka kuća u Beogradu
Mađarska trgovačka kuća - Đula Budai
Đula Budai

Mađarska trgovačka kuća u Beogradu

Na Novom Beogradu je otvorena Mađarska trgovačka kuća, trideseto predstavništvo Mađarske na četiri kontinenta.

Mađarska trgovačka kuća je specijalizovana institucija za pomoć u razvoju trgovine i privredne saradnje malih i srednjih preduzeća Srbije i Mađarske.

Direktor Mađarske trgovačke kuće, Nemanja Milutinović, kaže da je ovo još jedan dokaz da je Srbija stvorila veoma pozitivnu investicionu i poslovnu klimu.

– Ubeđeni smo da ćemo mnoge proizvode i usluge na ovaj način mnogo brže razmenjivati i da ćemo postići velike rezultate. Nadam se što većem investiranju u Beograd i Srbiju, čime će naša kuća postati jedna od najznačajnijih mađarskih ekspozitura u svetu. Naša uloga biće da spajamo uspešne privrednike i konstantno radimo na podizanju međusobne razmene – istakao je Milutinović.

Đula Budai, ministarski poverenik Ministarstva trgovine i spoljnih poslova Republike Mađarske, preneo je želju mađarske vlade da proširi saradnju i robnu razmenu sa svim zemljama u svom susedstvu, kao i da proširi obim investicija.

– Ovim ćemo ojačati izvanredne odnose Srbije i Mađarske, a pored Beograda, otvorićemo trgovačku kuću u Novom Sadu, a uskoro i u Subotici. Time otvaramo priliku za još neposredniji kontakt i to na dnevnom nivou sa svima koji su zainteresovani za saradnju. Trgovinska kuća će imati značajnu ulogu u kojoj ćemo mađarske proizvode učiniti još popularnijim, ali i srpske dodatno približiti mađarskom tržištu. Naša zemlja takođe, i u političkom smislu i na praktičnom nivou, podržava Srbiju u evrointegracijama i verujemo da ovakvi događaji to u pravom smislu i dokazuju – istakao je Budai.

Razmena između Mađarske i Srbije premašuje milijardu evra, čime je Mađarska po obimu dospela na sedmo mesto u svetu, a četvrto u Evropskoj uniji među državama sa kojima Srbija ima takvu saradnju. Po podacima Narodne banke Srbije mađarske firme su u Srbiju uložile pola milijarde evra investicija, čime se našla na 11. mestu stranih ulagača. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.