Naslovna » Izlasci » Sport » Memorijal „Ante Lambaša“ 2015 za vikend
Memorijal "Ante Lambaša" - plivanje

Memorijal „Ante Lambaša“ 2015 za vikend

Plivačko takmičenje Memorijal „Ante Lambaša“ biće održano 30. oktobra i 1. novembra u Sportsko-rekreativnom centru „Novi Beograd“ (11. april).

Na 23. izdanju ove sportske manifestacije učestvovaće oko 250 takmičara iz naše zemlje i zemalja regiona, a prvi put i ekipa iz Ruske Federacije.

U toku takmičenja održaće se dve memorijalne trke: „Slavko Njegovan“ (100 metara prsno) i „Dejan Vukadinović“ (100 metara kraul). Organizator je Plivački klub Beograd, a pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu.

Memorijal „Ante Lambaša“ se od 1995. godine nalazi u međunarodnom LEN kalendaru takmičenja, a od 2003. je uvršten u grupu elitnih takmičenja. Nosi ime po čoveku koji je dugi niz godina bio neprikosnovena ličnost u oblasti vodenih sportova, ne samo na prostorima bivše SFRJ nego i u Evropi i svetu. Ante Lambaša bio je doživotni predsednik svetske i evropske plivačke federacije. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.