Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi spot » Novi spot: Koja i Čuperak – Neukusu treba reći NE

Novi spot: Koja i Čuperak – Neukusu treba reći NE

Dečiji hor Čuperak i Koja snimili su novu verziju pesme „Neukusu treba reći NE“.

Deca su se odlično zabavila na snimanju spota sa Kojom. Ovo je prva numera koja će se naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, na kom poznate rok pesme obrađuje Dečiji hor Čuperak u saradnji sa autorima.

Za koncept (i ideju) spota bili su zaduženi Vuk Saletović, Dušan Kojić Koja i Bane Radovanović, a režiju potpisuje Vuk Saletović.

Koja u pesmi svira slide gitaru, a potpisuje i miks, aranžman i produkciju nove inkarnacije njegove pesme „Neukusu treba reći NE“. Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Boris Gvozden. Saradnica u horu bila je Hana Balaban.

Dečiji hor Čuperak vodi Svetlana Milić, koja je i dirigent, a pri izvođenju pesama uživo zadužena je i za koreografiju.

Koja - Neukusu treba reći NE
Koja

Koja i hor Čuperak pesmu „Neukusu treba reći NE“ premijerno su izveli 13. juna 2014. godine na zatvaranju petog Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza – 5. BUDI u Kulturnom centru Pančeva. Posle toga pesma je snimljena i u studiju.

Tokom projekta „Deca pevaju rokenrol“, deca iz hora Čuperak (koji radi u Kikindi) kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvuju u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, zanimljivo je i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatraju autori projekta, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje KC Pančeva). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.