Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Parni valjak slavi 40 godina karijere u Beogradu
Parni valjak

Parni valjak slavi 40 godina karijere u Beogradu

Povodom obeležavanja 40 godina karijere i 20 godina od legendarnog koncerta „Bez struje – Live in ZKM“, grupa Parni valjak sprema veliki spektakl u Beogradu, 27. i 28. novembra.

Tog davnog 29. novembra 1975. godine u beogradskoj Hali sportova Parni valjak je održao prvi koncertni nastup u svojoj karijeri, koja traje već 40 godina i koju je obeležio veliki broj neprolaznih hitova i stotine vrhunskih koncerata.

Budući da se ove godine navršava još jedan značajan jubilej za Parni valjak – 20 godina od prvog legendarnog koncerta „Bez struje – Live in ZKM“, svi ljubitelji i poštovaoci benda imaće jedinstvenu priliku da uživaju u obe koncertne verzije, koje su obeležile karijeru ovog velikog benda, a sve zajedno pod nazivom „Oba lica ljubavi“.

Koncert „Bez struje“ održaće se 27. novembra u Sava centru , a koncert „Elektrika“ održaće se sutradan, 28. novembra na mestu gde je sve počelo – u Hali sportova.

Oba lica ljubavi

„Oba lica ljubavi“, odnosno dva produkcijski potpuno različita nastupa, potvrdiće činjenicu da u godini kada slavi 40 godina karijere, Parni valjak zvuči bolje neko ikada. Energija i emocija koju ovi velikani emituju sa bine, sa ili bez struje, i posle četiri decenije je na vrhunskom nivou.

Akustična verzija koncerta u Sava centru biće idealna prilika za najiskrenije fanove benda da u intimnijoj atmosferi uživaju u svim najvećim hitovima benda poput „Jesen u meni“, „Godine prolaze“, „Sve još miriše na nju“, „Dođi”, „Ljubavna”… dok je drugi koncert u Hali sportova, namenjen ljubiteljima moćnog zvuka električnih gitara.

Tim povodom Aki, Hus i ostali članovi benda poručili su svojoj publici:
– Ovako nešto niko nikada nije uradio i sada već imamo laganu, ali slatku tremu. Jedva čekamo koncerte a našim fanovima i svim prijateljima obećavamo sjajne nastupe. Ovo će biti jedinstveni koncerti po mnogo čemu, a i zbog toga što smo odlučili da bude samo po jedan koncert, odnosno da ne pravimo reprize kao 2012. godine kada smo imali pet rasprodatih koncerata u Sava centru. Zato, svi koji žele da slave sa nama neka požure!

Parni valjak je bend koji odlikuje da zvuče bolje neko ikada, da Aki peva i dalje na vrhunskom nivou ceo koncert od početka do kraja, da je njihova energija koju emituju sa bine retko viđena i sve to posle 40 godina bavljenja muzikom i koncertima. I dan danas, svakodnevno u svojoj prostoriji za vežbanje provode četiri do pet sati.

Ulaznice za rođendanski spektakl Parnog valjka će biti uskoro u prodaji, a verne fanove čekaju povoljnije cene ulaznica u promotivnom periodu, kao i popusti za paket ulaznica za oba koncerta. (danubeogradu.rs)

https://youtu.be/rS7oa3lmKi4

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.