Naslovna » BG servis » „Pionirski grad“ – stari sjaj
Pionirski grad

„Pionirski grad“ – stari sjaj

Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad“ nedavno je rekonstruisan i polako poprima stari sjaj.

Pionirski grad na simboličan način ponovo je vraćen deci kojoj je i bio namenjen.

Direktor centra Ljubomir Jovanović najavio je projekte i planove koji će pomoći da ova ustanova omoguću deci da se ovde bave sportom, da se druže, obrazuju i da na kvalitetan način provode svoje slobodno vreme.

Ovo mesto je godinama bilo zapušteno, a pored katastrofalnog stanja tu su bili i ogromni dugovi preduzeća.

Uskoro će deca moći maksimalno da iskoriste sve kapacitete koji su im na raspolaganju. U SRC Pionirski grad već se organizuju radionice za decu. Zanimljivo je da će osim sportskih, edukativnih i kulturnih manifestacija, ovo biti mesto u kom će deca moći da borave, odnosno da letuju i zimuju ili provode svoje slobodno vreme.

Ljubomir Jovanović je naglasio da je SRC „Pionirski grad“ gradska kuća i veliki deo programa namenjen mladima se upravo ovde sprovodi. To su sportske aktivnosti, kao što su škole fudbala, odbojke, košarke, rukometa, ali i kreativne i muzičke radionice. Program je vrlo raznovrstan i bogat.

– Uporedo sa tim „Pionirski grad“ ponovo se povezuje sa drugim gradskim ustanovama i institucijama, kao što je Zoološki vrt, Dečji kulturni centar Beograda ili „Beogradska tvrđava“ i zajedno realizujemo neke programe. Vraćaju se i neke davnašnje sportske manifestacije, kao što je na primer „Trka za srećnije detinjstvo“ – istakao je Jovanović. (Beoinfo)