Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Pips Chips & Videoclips u Mikser House-u, 30. oktobra
Pips Chips & Videoclips (foto: Saša Huzjak)
Pips Chips & Videoclips (foto: Saša Huzjak)

Pips Chips & Videoclips u Mikser House-u, 30. oktobra

U petak, 30. oktobra od 21.00, u Mikser House-u nastupiće alt-pop sastav Pips Chips & Videoclips, a predgrupa je indi rok bend The Somethings.

Popularni zagrebački bend sviraće hitove iz svoje dve decenije duge karijere i pružiti beogradskoj publici priliku da se ponovo upozna sa njihovom muzikom i emocijama koje nosi.

Pips Chips & Videoclips su jedinstvena pojava na hrvatskoj i regionalnoj muzičkoj sceni – istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizuelno atraktivni – pravi su primer modernog pop sastava.

– Mi smo momci iz grada. Beograd je grad, a međusobno razumevanje je logična posledica te uzajamne „gradskosti“. Neki drugi momci decenijama pre nas bušili su tunele komunikacije drndajući taj rokenrol u oba smera – iz Beograda u Zagreb i obrnuto. Mi smo njihovi naslednici i naš je zadatak da iskopamo nove tunele, proširimo one stare za neke nove momke, posle nas. Živi smo dok hodamo, koračamo. Živi smo dok mislimo, dok razmišljamo, dok prepoznajemo. Svirka u Mikseru je korak, još jedan korak u prepoznavanju. Niti smo mi slučajno u vašem gradu, niti ćete vi slučajno doći na Pipse. Nema slučajnosti, vidimo se! – rekao je povodom beogradskog koncerta Dubravko Ivaniš, pevač sastava Pips Chips & Videoclips.

Domaću podršku zagrebačkom bendu, pružiće The Somethings, indie rokeri iz Beograda čija starost varira (u odnosu na to koji se trenutak u njihovoj karijeri uzima za pravi početak) između dve i pet godina. Zapaženi kao bend čiji je svaki nastup markantan i dinamičan – bez obzira na to da li sviraju obrade, svoje pesme ili, što je najčešće slučaj, mešavinu ta dva, a na koncertu u Mikser House-u poseban akcenat će biti stavljen na njihov novi EP pod nazivom „Buđenje“.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima GigsTixa po ceni od 500 RSD, dok će na dan koncerta cena biti 700 RSD. (danubeogradu.rs)