Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Praznik pijanizma u Beogradu: Odjeci Šopen festa

Praznik pijanizma u Beogradu: Odjeci Šopen festa

Od 16. do 18. oktobra u okviru manifestacije Odjeci Šopen festa biće obeležen i datum godišnjice smrti velikog kompozitora, 17. oktobar.

Beogradski Šopen fest koji slavi ime Frederika Šopena i ove godine organizuje mali praznik pijanizma, na kom će se predstaviti mladi muzičari iz Srbije i regiona.Za dž

Program počinje koncertom „Zvezde u usponu“ u okviru kog će nastupiti Ana Kovačević i Nenad Ivović. Ovaj pijanistički resital biće održan u Sali Skupštine grada, 16. oktobra od 20.00.

Koncert mladih talenata, prvonagrađenih na Beogradskom Šopen Festu od 2012. do 2015, biće organizovan u sali MŠ Stanković, 17. oktobra od 19.00.

Poslednjeg dana manifestacije Odjeci Šopen festa biće priređen piano maraton „Šopenu u čast“, Sala MŠ Stanković 18. oktobar od 15.00 do 20.00.

Na višesatnom maratonu, novitetu Festivala, nastupiće više od 20 mladih pijanista iz Srbije i regiona, dobitnika nagrada na Takmičenju BŠF i drugim značajnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Na Maratonu publiku očekuje iznenađenje!

Oktobarske Odjeke organizuje umetničko udruženje KreARTiva sa MŠ Stanković kao domaćinom, i svi sadržaji su besplatni. (danubeogradu.rs)