Naslovna » Izlasci » Film » Premijera „Star Wars: Buđenje sile“ 17. decembra
Star Wars: Buđenje sile

Premijera „Star Wars: Buđenje sile“ 17. decembra

U noći između 16. i 17. decembra, tačnije u ponoć i jedan minut, premijerno će biti prikazan film „Star Wars: Buđenje sile“, sedma epizoda najčuvenijeg SF serijala „Ratovi zvezda“ (Zvezdani ratovi).

Zbog velikog interesovanja karte za premijernu projekciju su već u prodaji, a film će te noći biti prikazan u bioskopima Cineplexx Ušće SC, Cineplexx Delta City, Roda Cineplexx, Tuckwood Cineplexx kao i u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu.

Zanimljivo je da su za samo nekoliko sati u bioskopu u Ušću SC rasprodate karte za dve projekcije u najvećim salama, pa će film biti prikazan u još nekoliko sala.

Film će se od 17. decembra prikazivati i u ostalim bioskopima.

Star Wars: Buđenje sile

7, 8, 9…

Lucasfilm i reditelj vizionar Džej Džej Abrams udružili su snage da bi nas vratili ponovo u daleku galaksiju. „Star Wars“ se vraća na veliki ekran u 2D i 3D formatu, gledaćemo Harisona Forda, Marka Hamila, Keri Fišer, kao i Maksa fon Sidoua.

Kompanija Lucasfilm je 30. oktobra 2012. zvanično objavila snimanje epizoda 7, 8 i 9, ubrzo pošto je kompanija Disney kupila Lucasfilm od Džordža Lukasa za četiri milijarde dolara. Prvobitno je bio angažovan scenarista Majkl Arnt ali je odlučeno da scenario preprave Ejbrams i Lorens Kazdan, dok je konsultant na scenariju – Lukas.

Radnja se događa 35 godina posle zbivanja u „Povratku Džedaja“ a priča je smišljena na originalnim Lukasovim idejama nastalim sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, tokom snimanja originalne trilogije. Film nema dodirnih tačaka sa knjigama u kojima se radnja dešava posle događaja u „Povratku Džedaja“.

Zanimljivo je da je muziku za film komponovao (kao i za prethodnih šest filmova) čuveni američki kompozitor Džon Vilijams. Film je sniman od maja do novembra 2014 u Abu Dabiju, londonskom Pajnvud studiju, na irskom ostrvu Skelig Majkl, u Dinskoj šumi i vojnoj bazi Grinam Komon. (danubeogradu.rs)

»»» Galeriju fotografija iz filma pogledajte OVDE.

Originalni naziv filma i prevod: Star Wars: Episode VII – The Force Awakens / Star Wars – Buđenje sile. Žanr: SF / avantura. Trajanje: 136 minuta. Režija: J.J. Abrams. Uloge: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Andy Serkis, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Domhnall Gleeson i Max Von Sydow. Scenario: Lawrence Kasdan i J.J. Abrams.

 

Star Wars - Buđenje sile; plakat
Star Wars – Buđenje sile; plakat

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.