Naslovna » BG servis » Protokol o zajedničkoj promociji tvrđava na Dunavu
Beogradska tvrđava na Dunavu

Protokol o zajedničkoj promociji tvrđava na Dunavu

Potpisan je protokol o zajedničkoj promociji tvrđava na Dunavu u Beogradu, Novom Sadu, Baču, Smederevu, Velikom Gradištu, Golupcu i Kladovu.

Što se Beograda tiče, u ovaj projekat uključen je veliki broj institucija. Ideja za ovaj protokol potekla je iz JP „Beogradska tvrđava“ posle izložbe „Dunav – umetnik, putnik i svedok“ u Parizu.

Protokol podrazumeva da lokalne samouprave u kojima je sedam tvrđava na Dunavu zajedno potražuju finansijska sredstva i fondove i da se po svetu zajedno promovišu uz podršku Turističke organizacije Srbije.

Time će biti poboljšana infrastruktura, prilaznost i dostupnost svih tvrđava.

Razvoj turizma, ali i privrede

Sve lokalne samouprave kao potpisnice sporazuma, polazeći od zajedničkih vrednosti i interesa, izrazile su spremnost da sarađuju na projektu „Tvrđave na Dunavu“ i da međusobnom saradnjom doprinesu obogaćivanju kulturne ponude i promocije zemlje kao atraktivne i poželjne turističke destinacije.

Turizam predstavlja izuzetno značajnu oblast za Beograd, jednu od najbrže rastućih privrednih grana. Veliki broj svetskih medija uvrstio je Beograd među top destinacije za 2015. godinu.

Grad Beograd, kao glavni grad, najveći poslovni, kulturni i turistički centar u regionu i turističko mesto prve kategorije, ima potrebu i obavezu da stalno unapređuje svoje potencijale, a sve u cilju kontinuiranog razvoja ekonomije, infrastrukture i turističko-ugostiteljske ponude.

U međusobnoj saradnji, ukoliko se udruže snage i kapaciteti i koordiniraju aktivnosti, brže i lakše će se naći rešenja i doprineti razvoju turizma i privrede u Dunavskom regionu. (danubeogradu.rs)