Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi festival Tangira me! od 16. do 18. oktobra
Festival argentinskog tanga - Tangira me

Prvi festival Tangira me! od 16. do 18. oktobra

U Studentskom kulturnom centru i Teatru 78, od 16. do 18. oktobra, biće održan prvi Festival argentinskog tanga dece i mladih – Tangira me.

Sve aktivnosti i programi, uključujući koncerte, velike plesne večeri, tribine, prezentacije, nastupe plesnih parova, javne časove i modnu reviju, biće potpuno besplatne.

Iako posvećen stvaralaštvu dece i mladih, po čemu je jedinstven u svetu, festival Tangira me! namenjen je ljudima svih generacija koji žele da se, kroz muziku, ples i predavanja, upoznaju sa kulturom starom više od 130 godina.

Za njih će biti organizovana multimedijalna prezentacija argentinskog tanga, u petak od 19.30. Događaj će obuhvatiti i tri koncerta orkestra Tanguango, a najslađi će biti onaj centralni, u subotu od 20.00, na kome će devojke iz sastava biti pojačane svojim učenicama i učenicima sa kojima će izvesti neke od najpoznatijih tango kompozicija.Za dž

Tanguango će svirati i na velikoj plesnoj večeri, u petak, a kao centralni deo subotnje plesne večeri, nastupiće mladi plesni parovi Tango Naturala, koji se već godinama profesionalno bave ovim plesom.

Beograd – svetska tango destinacija

Na ove događaje su pozvane sve generacije, a u okviru festival biće organizovano i nekoliko javnih časova, specijalno za studente i srednjoškolce. Svi ovi događaji, izuzev srednjoškolskog koji se održava u Teatru 78, organizovaće se u Velikoj Sali SKC-a.

Za one koji žele da saznaju nešto više o iskustvima ITN-a i prosvetnih radnika kad je u pitanju uloga tanga u sistemu obrazovanja, organizovana je tribina u Maloj Sali SKC-a, u subotu, sa početkom od 18.00.

– Tango je globalni fenomen – svetski jezik tela. Iako atraktivan kao scenska umetnost, on je, na prvom mestu društveni ples, a njegova filozofija od nas traži da budemo osećajna ljudska bića. A kada osećamo, više nismo sami. Postajemo jedno sa svetom oko nas. Počinjemo da delimo, da saosećamo. Tangira nas – objašnjavaju u ITN-u svoju ideju za naziv ovog jedinstvenog događaja.

Kao verovatno najveća tango organizacija van Buenos Aјresa, Institut Tango Natural iza sebe ima veliki broj projekata koji su ovu divnu kulturu približili hiljadama ljudi u Srbiji i regionu. Po broju osnovaca, srednjoškolaca i studenata uključenih u ove projekte, ova organizacija je lider u Evropi, što Beograd stavlja na mesto jedne od najprivlačnijih svetskih tango destinacija.

– Da bi tango, a i svaka druga zajednica, bila skladna i zaokružena, potrebno je da u njenom razvoju učestvuju sve generacije. Ipak, kao i u životu, entuzijazam mladih jeste ono što donosi dinamiku i promene. Ovaj festival posvećen је stvaralaštvu tih generacija i svima onima koji na život gledaju kao na ples, a na izazove kao na nešto što će plesu dati nove boje i još zanimljivija rešenja – poručuju iz Tango Naturala. (danubeogradu.rs)

Prvi festival Tangira me! – program

Petak, 16. oktobar
19.30… Multimedijalna prezentacija argentinskog tanga
22.00… Gran Milonga – Susret generacija, nastup orkestra Tanguago + DJ Goran

Subota, 17. oktobar
15.00… Čas: Započnimo upoznavanje zagrljajem
16.30… Prvi čas tanga za učenike osnovnih škola
18.00… Tribina: Tango u sistemu obrazovanja – iskustva, rezultati, potencijali
20.00… Koncert: Tanguago i učenici MŠ Dr Vojislav Vučković i MŠ Stanković
21.00… Tango modna revija (kreatorka Marina Mićanović)
22.00… Gran Milonga – Sve dok plešeš, mlad si

Nedelja, 18. oktobar
15.00… Susret tango brucoša i apsolvenata + kratak plesni događaj
20.00… Tango susret: Započnimo upoznavanje zagrljajem

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.