Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Serije: Kako da uz pomoć serija zavladate svetom?
Serije - Fargo
Fargo

Serije: Kako da uz pomoć serija zavladate svetom?

Serije oduzimaju prednost filmovima već neko vreme, ali evo kako vi kao običan čovek i gledalac možete da se okoristite gledanjem serija.

Možete, na primer, da se hvalite pred prijateljima šta ste sve gledali, možete da naučite sve glumce i zaplete, da se hvalite po Facebook grupama i navučete gnev „spojlovanjem“, a možete i da budete pametni i naučite neke trikove koji će vas odvesti sve do Bele kuće.

Na internet televiziji Pickbox možete da naučite kako da počinite savršen zločin (nemojte!), kako da logički razrešite zločin stasao na internetu, kako da donesete ispravnu odluku koja se tiče seksualnosti, kako da živite u svetu kojim vladaju superjunaci, a i kako da u nekoliko jednostavnih koraka zavladate svetom. Počnimo ispočetka.

Kako počiniti savršen zločin (nemojte!)?

Najpre da vas upozorimo: život posle Farga više neće biti isti. Gledaćete serije, ali nijedna neće zadovoljavati vaše standarde, pratićete likove, ali nijedan neće imati ono nešto, rešavaćete zločine, ali nijedan neće biti šokantan i mučan.

Ko je dakle glavna hulja u seriji „Fargo„? Čovek koji je genijalan glumac, bivši muž Anđeline Džoli i ima najgoru frizuru u svojoj karijeri. Ono po čemu se ovaj zlikovac (pogađate o kome je reč, zar ne?) razlikuje od drugih je lakoća s kojom izvodi zločine. Nema naglog bežanja, nema prikrivanja tragova, nema ulizivanja lokalnim policajcima. Samo mir i stav: sve je super. Bili Bob Tornton, svaka čast, vlasnik si savršenog zločina bez predumišljaja.

Serije - CSI Cyber
CSI Cyber

Kako razotkriti savršen zločin?

Neki izvršavaju zločine, a drugi mućkaju glavama po policijskim stanicama, kancelarijama i laboratorijima i rešavaju ih. Da nema kompleksnih zločina, ovi momci ne bi imali šta da rade. To jest, nama gledaocima koji smo željni potere za pametnim ubicama, ova serija će leći kao budali šamar.

Detektivka Ejveri Rajan (PatrišaArket) i Ilajdža Mundo (Džejms van Der Bik) sve su samo ne klasični detektivi iza kojih stoji ceo tim saradnika hakera.

Naime, oni ganjaju zlikovce koji nisu obični ulični razbojnici, nego se koriste blagodatima interneta da bi počinili savršen zločin. Čega se sve nisu setili, gledajte u drugoj sezoni serije „Mesto zločina: Sajber“ na Pickboxu koja dolazi sveže iz Amerike. Naučite tajne interneta i zapamtite: budite dobri sa štreberima, jer nikad ne znate kakvu osvetu spremaju.

Serije: Transparent
Transparent

Kako izaći iz ormara?

Niko nije rekao da je u ormaru loše (jedino je malo mračno), ali svet izvan ormara je ipak lepši i slobodniji. Kako onda izaći iz tog ormara i ujedno postići da se odnos drugih osoba iz tvoga života koje su te volele i poštovale ne promeni? Formulu zna čovek koji je za svoju glumu nedavno osvojio Emija i koji nas je osvojio svojim šarmom i nonšalantnošću.

Tituala naravno pripada DžefrijuTamboru kojeg kroz jednu sezonu u serije „Transparentno“ pratimo kao Morta Fefermana. Mort je postao Mora i Holivudu napokon ispričao toplu i realnu priču o mukama transrodne osobe čija borba ipak prvo započinje u porodici, a tek onda u društvu. Kako izaći iz ormara – samo pitajte Morta/Moru.

Serije - Powers
Powers

Kako postati superjunak?

Ovaj naš svet je već dovoljno lud sam po sebi, a zamislite tek kako bi bilo da nam po nebu lete superjunaci, isijavaju vatru, teleportuju se i generalno maltretiraju nas obične ljude. To bi bio tako poremećen svet da bi u njemu bilo ili genijalno, ili se uopšte ne bi isplatilo živeti.

Šarlto Kopli u seriji „Moći“ (Powers), prvoj Plejstejšnovoj seriji, nešto je kao posrnuli superjunak i sada pokušava da se snađe u svetu bez svojih super moći. Naravno da je teško biti ograničen čovek, ali pošto je Šarlto policajac, barem može tu i tamo da stavi lisice ponekoj lopuži superjunaku koji je činio nepodopštine u javnom prostoru. Učite od Šarlta: superjunaka ne čine njegove moći, nego borba za pravdu.

Serije - Madam Secretary
Madam Secretary

Kako voditi Belu kuću?

Svi znamo da Bela kuća (a bogme ni američka politika) nije šala, tako da „Državnoj sekretarki“ (Madam Secretary) koja na Pickbox stiže svakog ponedeljka od 21.00, treba skinuti kapu.

Dobro, ima ona svoje pomoćnike (npr. političarku svih političarki – Medlin Olbrajt), uhodane taktike i moćnu vojsku iza leđa, ali svejedno.

Žena ide po svetu, rešava krize, bori se za američke interese, krvi se s protivnicima koji žele da je skinu s trona i povrh svega, želi da sačuva porodicu. Žena, majka, državna sekretarka – učite od nje, a ne od Rozge. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.