Naslovna » Izlasci » Izložbe » Treći Ekokult u Galeriji Progres
Ekokult

Treći Ekokult u Galeriji Progres

Do 1. novembra u Galeriji Progres (Knez Mihailova 27) biće otvorena manifestacija i izložba Ekokult.

Na ovoj jedinstvenoj manifestaciji svoje radove predstavilo je oko sto autora, arhitekata, dizajnera i umetnika.

Treća po redu manifestacija Ekokult objedinjuje segmente eko arhitekture, eko dizajna, eko umetnosti i eko života. Ljubitelji umetnosti mogu da vide radove mnogih umetnika među kojima su i Viktor Kiss, Miloslav Pavelka, Marko Vukša, Jovana Puzović, Aleksandar Gligorijević, Mihael Milunović, Marija Šević, Milica Salaški, Nataša Šarić, Zvonko Marković, Dragana Nikolajević i mnogi drugi.

U segmentu arhitekture predstavljeni su objekti autora iz zemlje i sveta, pravljeni po principima održive arhitekture. Predstavljen je i objekat fiskulturne sale u Obrenovcu čiji je autor arhitekta Jovan Mitrović, kao i objekat Terra Panonica mladog arhitektonskog biroa Studio Autori.

Ekokult

Ekokult – prateći program

Osim toga, organizatori manifestacije, Udruženje Ekokult+ i magazin za eko arhitekturu i kulturu Eko kuća na otvaranju su predstavili i interesantan prateći program.

Već 22. oktobra od 19.00 biće održan modni performans umetnice Milice Marinković, a 25. oktobra biće odigrana predstava „Običan dan u životu praslikara“, čiji je autor Zoran Aleksić Koki.

Druga nedelja manifestacije započeće radionicom Škole za dizajn, posle koje će uslediti tribine Održivost, 28. oktobra, i Održiva arhitektura, 29. oktobra, obe od 18.00.

Za sam kraj Ekokulta pripremljen je muzički program, te će 30. oktobra nastupiti Hor slavista, a samo dan kasnije svoj koncert imaće Marija Brajković. (danubeogradu.rs)

»»» Više fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.