Naslovna » BG servis » Trg Slavija: Počinje rekonstrukcija
Trg Slavija - rekonstrukcija
Trg Slavija - rekonstrukcija

Trg Slavija: Počinje rekonstrukcija

Trg Slavija trebalo bi da bude rekonstruisan, a radovi su počeli na platou ispred Narodne banke Srbije na Slaviji.

Prvo će biti srušeni privremeni objekti koji su pripadali Narodnoj banci Srbije, a koji do danas iz nekog razloga nisu uklonjeni. Ipak, Grad je uspeo da se dogovori sa Narodnom bankom Srbije o uklanjanju tih objekata.

U narednoj fazi se prelazi na rušenje preostalih objekata na ovom platou za koje je potrebno sačekati nekoliko rešenja od grada i opštine. U finalnom projektu predviđena je zelena javna površina, namenjena za odmor i razonodu građana, a koja je oivičena Nemanjinom, Kralja Milutina i Kralja Milana, a koja će prednjim delom gledati na takođe rekonstruisani Trg Slavija i predivnu fontanu. Zbog izgradnje fontane sadašnja bista Dimitrija Tucovića biće prebačena na ovaj plato.

Sam Trg Slavija, to jest skver biće uređen od proleća naredne godine, odmah posle Beogradskog maratona. Predviđena je i kompletna rekonstrukcija Bulevara oslobođenja, dok će uređenje platoa ispred NBS-a biti završeno do tog perioda.

Planom detaljne regulacije otklonjena je mogućnost da se na ovom platou smesti prostor za parkiranje automobila, koji će biti uz ulicu, dok je posle više saobraćajnih analiza usvojeno rešenje koje će maksimalno smanjiti gužve na Slaviji.

Novim planom je takođe odbačena ideja o izgradnji podzemnih prolaza za pešake ispod trga, što je ranije bilo planirano. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.