Naslovna » Izlasci » V Serbia Fashion Week od 9. do 16. novembra
Serbia Fashion Week

V Serbia Fashion Week od 9. do 16. novembra

U Novom Sadu i Beogradu od 9. do 16. novembra biće održan međunarodni festival mode i dizajna – Serbia Fashion Week.

Učestvovaće poznati svetski i domaći modni dizajneri i razni umetnici.

Tokom petog izdanja Serbia Fashion Week-a, očekuje se oko 30.000 posetilaca, više od 70 dizajnera i umetnika iz Srbije, regiona i sveta, dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnogi drugi.

Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu.

Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara.

I ove sezone nacionalna nedelja mode sastojaće se iz nekoliko segmenata:

Internacionalna moda
Domaća moda
Edukativne konferencije
Desgin week
Showroom/Popup stores

I ove jeseni, modni sladokusci imaće priliku da budu učesnici pravog modnog spektakla. Glavni deo manifestacije, modne revije, biće održane u Master centru Novosadskog sajma, gde će publika uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera, a dok ne dođe vreme za pistu, ljubitelji mode zagrejaće se za Nedelju mode uz brojne zanimljive aktivnosti koje će joj prethoditi.

Serbia Street Style: Balkan Edition

Street Style: Balkan Edition

Sada već popularna akcija Serbia Street Style, dobila je novi naziv – Serbia Street Style: Balkan Edition! Posle pristizanja prijava fotografa iz više od 15 gradova i pet zemalja, Street style se proširio i pored Srbije dobio fotografe iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Na ulicama Novog Sada, Beograda, Pančeva, Niša, Kragujevca, Kosovske Mitrovice, Podgorice, Budve, Tivta, Herceg Novog, Sarajeva, Bijeljine, Osijeka, Sofije, Plovdiva, Asenovgrada i Varne organizovan je Street Style.

Svi oni koji vole modu i žive u navedenim gradovima, imaće priliku da se fotografišu u svom gradu i učestvuju u izboru za najbolji stil odevanja koji traje od 10. do 17. oktobra.

Kako je Street style postao još veći i još popularniji i pravila igre su se promenila. Najbolji modni stil i celokupni utisak o street styleru biće određen pomoću broja share-ova na Facebook-u, a ove godine, Serbia Fashion Week pored street stylera nagrađuje i fotografe.

Tri najbolja fotografa po proceni stručnog žirija biće nagrađena izložbom u sklopu Show room-a, a najbolje plasirani fotograf dobiće i spa vikend za dvoje. Ako i vi želite da učestvujete u ovoj akciji, od 10. do 17. oktobra nabacite osmeh na lice i svoje omiljene krpice. 18. oktobra, na Facebook stranici Serbia Fashion Weeka će biti objavljene fotografije, a za share-ove imate vremena do 21. oktobra jer će tada biti objavljeni i dobitnici vrednih nagrada.

Serbia Fashion Week počinje 9. novembra, a ceo program će uskoro biti objavljen. Ulaznice će uskoro biti u pretprodaji. (danubeogradu.rs)

Serbia Fashion Week