Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Željko Bebek – 40 godina rada obeležava u Sava centru
Željko Bebek

Željko Bebek – 40 godina rada obeležava u Sava centru

U sredu, 4. novembra od 20.00, na velikoj sceni Sava centra nastupiće Željko Bebek i proslaviti 40 godina rada.

Jedan od najznačajnijih pop-rok pevača u poslednje četiri decenije svoj jubilej proslaviće na specijalnoj, samo za ovu priliku osmišljenoj koncertnoj turneji „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ koja obuhvata i koncert u Beogradu.

To je ujedno i prvi veliki solistički koncert Željka Bebeka u srpskoj prestonici, a u sklopu ove slavljeničke turneje, Bebek će održati i niz ekskluzivnih koncerata u Zagrebu, Ljubljani, Skoplju i Sarajevu.

Koncertna turneja „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ kruna je karijere ovog pevača kojom ova živa rok legenda slavi 40 uspešnih godina u samom vrhu muzičke scene naših prostora. Radi se o pravom muzičkom spektaklu, u kojem se Željku na bini istovremeno pridužuje čak 60 muzičara, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, kao i Bebekov prateći rok bend.

Kad bi’ bio bijelo dugme

Harizmatični Bebek vinuo se u vrh muzičke scene nekadašnje Jugoslavije početkom 70-ih kao frontmen Bijelog dugmeta i postao sinonim najplodnijeg muzičkog razdoblja grupe koju je napustio 1984. i započeo zavidnu solo karijeru.

Za Bebeka su pisali mnogi autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić… a Bebek je njihove pesme, gotovo sve do jedne sa svojim karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hit do hita!

Od kultnog albuma „Kad bi’ bio bijelo dugme“ Željko Bebek je s Bijelim dugmetom objavio devet studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a protekle godine u čast muzičkog rođendana objavljena je i njegova antologija s četiri CD-a.

Željko Bebek ovaj je muzički projekat pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentom Tomislavom Kašljevićem koji stoji iza produkcije celokupne koncertne turneje „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“.

Uz njega u projektu učestvuju, pre svih, Branimir Mihaljević i Ante Gelo koji je pisao nove aranžmane za numere u pratnji orkestara, kao i dirigent Josip Cvitanović.

U okviru velikog jubileja Bebek će pevati i sare i nove hitove: „Selma“, „Ima neka tajna veza“, „Odlazim“, „Što bi dao da si na mom mjestu“, „Sve će to mila moja…“, „Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac“, „Sanjao sam noćas da te nemam…“, „Laku noć svirači“, „Gdje sam bio s kim’ sam pio“, „Kaldrma“, „Žuta ruža s Dunava“, „Da je sreće bilo“, „Tijana“…

Karte po ceni od 2.000, 2.300, 2.600 i 2.900 RSD mogu da se kupe na blagajni Sava centra i preko Eventima. (danubeogradu.rs)