Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 53. Sajam nameštaja od 10. do 15. novembra
Sajam nameštaja 2015

53. Sajam nameštaja od 10. do 15. novembra

53. Međunarodni Sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije održaće se od 10. do 15. novembra 2015. godine na kompletno raspoloživom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma.

Vodeći sajamski događaj u industriji nameštaja regiona jugoistočne Evrope ove godine obeležiće brojne premijere inovativnih rešenja nameštaja svih vrsta i namena.

Sajamska atmosfera nezamenljiv je ambijent za spoj kreativaca i dizajnera sa proizvođačima i predstavnicima privrede, kako bi ideje umetnika postale stvarnost i zaživele možda već na sledećoj manifestaciji.

Ako se uvaži tvrdnja umetnika da će „dizajn spasiti svet“ onda se očekuje da okosnica razvoja industrije nameštaja budu upravo inovacije na planu ideja i rešenja na polju estetike, udobnosti i kvaliteta. Kao bitan faktor razvoja društva i unapređenja kulture življenja može se posmatrati primena umetničkih rešenja u svakodnevnom životu odnosno oplemenjivanja svakodnevice.

Sajam nameštaja prepoznaje značaj podrške kreativaca i implementira umetnička dostignuća u jednu od važnih grana privrede. Neosporni biznis potencijal ogleda se u upošljavanju sve većeg broja ljudi u kreativnoj industriji i različitim sektorima poslovanja.

Najuspešniji dizajneri i arhitekte predstaviće se na izložbi „Izložba mladih dizajnera“ koja bi trebalo da prikaže presek stanja u savremenom dizajnu i novim trendovima. Kreativnost bez granica domaćih umetnika potvrdiće inspirativan dizajn, revolucionarna i unikatna rešenja, moderno i funkcionalno, praktično i udobno, uz tendenciju otvaranja novih mogućnosti i pravaca u svetu dizajna. Ovakav događaj biće smernica mladim dizajnerima i motivacija da se u budućnosti i sami predstave na ovakvoj smotri.

Od ove godine manifestacija će dodeljivati redizajniran „Zlatni ključ“ – Nagradu za dizajn, a proizvode će žirirati internacionalni tim eminentnih stučnjaka.

Sajam nameštaja 2015

Kreativci na ceni

Izlaganje će se održati u halama 1, 1a, 2 ,3, 3a i 4 na oko 29.000 kvadratnih metara, uz nastup oko 400 registrovanih izlagača, od čega je jedna trećina inostranih, a očekuje se i 60 hiljada posetilaca.

Izložbeni program prikazaće nameštaj svih vrsta i namena podeljen u robne grupe: nameštaj za stanovanje (dnevne, spavaće, dečje sobe, predsoblja, kuhinje, trpezarije, kupatila), nameštaj za opremanje objekata (kancelarije, ugostiteljski objekti, hoteli, javni objekti), posebne vrste nameštaja (stilski, klasični, bamabus, ratan, baštenski), uređenje enterijera (projektovanje i opremanje, izrada po narudžbini, podne i zidne obloge, rasveta, ugradni nameštaj, galanterija i dekor).

Ovogodišnje izdanje manifestacije u konceptualnom smislu obeležiće značajan iskorak u dva pravca: okretanje ka kreativnosti i promociji dizajna kao umetničke discipline, i na biznis planu – jačanje poslovnog segmenta i vidljiva prezentacija srpske privrede prema svetu.

Kvalitetu ovogodišnjeg sajma nameštaja doprineće i raznovrstan prateći program: prezentacije, skupovi, radionice i saveti dizajnera i arhitekata, stručni časopisi i sl.

Paralelno sa ovom manifestacijom od 10. do 13. novembra u Halama 5 i 11 odvijaće se 53. Međunarodni Sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, koji je iz dosadašnje izložbe prerastao u zasebnu manifestaciju. Ove godine Sajam nameštaja značajno je redizajniran u konceptualnom / programskom i organizacionom segmentu.

Cena ulaznice je 300 RSD, grupna ulaznica je 200 RSD (po osobi), a cena parkinga po satu je 100 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.