Naslovna » Izlasci » Festivali » CZKO Rakovica: Festival pobednika festivala
Festival pobednika festivala - Bogojavljenska noć

CZKO Rakovica: Festival pobednika festivala

U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica od 23. do 29. novembra održava se pozorišni festival pod nazivom Festival pobednika festivala koji će biti takmičarskog karaktera.

Selektor festivala je Milovan Zdravković a o nagradi odlučuje žiri u sastavu Radmila Đuričin (predsednik žirija), Željko Hubač i Ana Sofrenović.

Pozorišne svečanosti započinju 23. novembra sa festivalskim navečerjem a zvanično otvaranje festivala je predviđeno 24. novembra od 18.30 sa predstavljanjem izložbe radova Gorice Popović i petominutnim filmom „Nismo vas zaboravili“ (in memoriam: Marija Crnobori, Jovan Ćirilov, Ljubica Ković, Dušan Poček, Nikola Simić, Bora Todorović, Đurđia Cvetić, Vlastimir Đuza Stoiljković).

Predstava koja otvara festivala je „Bogojavljenska noč“, u režiji Egona Savina, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Festival zatvara predstava „Dr Nušić“ u režiji Kokana Mladenovića, koprodukcija kruševačkog i Narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Na festivalu će biti izvedene još tri predstave: „Narodna drama“ (Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja) u režiji Snežane Trišić, „Ožalošćena porodica“ (Narodno pozorište Sterija iz Vršca), u režiji Vladislava Lazića i „Postmoderni kabare dobrog vojnika Šejka“ iz Šapca. (danubeogradu.rs)