Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Disciplin A Kitschme: Novi album i dva koncerta
Disciplin A Kitschme

Disciplin A Kitschme: Novi album i dva koncerta

Kultni bend Disciplin A Kitschme ima novi singl, novi album, a održaće i dva koncerta, 11. i 12. decembra, u Gun Club-u.

Nova iznenađenja za nova pokolenja počinju ove nedelje kada će biti objavljen novi hit-singl „Zaboravili rokenrol“. U Miloša Pocerca 25 drugog decembarskog vikenda Disciplin A Kitschme predstaviće nove pesme ali i podsetiti publiku na stare hitove. I to će biti odličan uvod novo poglavlje ove grupe.

Disciplin A Kitschme i Mascom records nastavljaju saradnju koja je uspešno započeta izdanjem „Ove ruke nisu male… 3“. Koja o novom albumu kaže:

– Album je snimljen pre nekoliko meseci u Vrbasu, kod Roberta Telčera u studiju „Šamarčina“. Snimatelj je bio Boris Mladenović, te je na taj način nastavljena saradnja započeta singlovima „Samo disciplina“ i „Ovisnik o moći“, koje će takođe biti deo albuma. I ovog puta na albumu ima dosta session detalja, koncept ustanovljen na prošlom albumu „Uf“, primenjen je i ovde – prva četiri minuta pesme poštuju pop strofa-refren obrazac, da bi se kasnije grupa razigrala. Naravno, ritam i tzv. groove je osnovna ideja vodilja, nema suvišnih tonova. Ujedno, ovo je i prvi studijski trag Vul-a, (Rade Vulić, Popečitelji, Bo, Svemirci), novog bubnjara Disciplin A Kitschme. Album, između ostalog, sadrži tri nova velika hita, od kojih je prvi „Zaboravili rokenrol“ i koji ćemo izvesti uživo na koncertima Discipline 11. i 12. decembra u Gan Club-u. (danubeogradu.rs)