Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Duo Moderato: 15 godina sa vama
Duo Moderato

Duo Moderato: 15 godina sa vama

Sastav duo Moderato održaće koncert „15 godina sa vama“ 1. decembra od 20.00 u Sava centru.

Duo Moderato čine Mima Vrbanić – violončelo i Milan Ignjatović – gitarista i kompozitor.

Tokom svog muzičko-scenskog rada duo Moderato objavio je četiri albuma: „Mikano“, „Igra za dvoje“, „Intima“ i „Post Scriptum“ u izdnju PGP-RTS. Pred koncert predviđena je i projekcija novog TV spota snimljenog pod pokroviteljstvom opštine Bor.

Kao gosti i saradnici nastupiće Bojan Čukić (pijanista) i Dragoljub Firulović Firul (vokal), kao i gosti iznenađenja.

– Osnovna muzička ideja, koju neguje naš duo, zasnovana je na stilizaciji i obradama etno pesama Srbije i šireg prostora Balkana. Pored ovih pesama u programu zastupljene su i autorske kompozicije, inspirisane našim umetničkim nasleđem. Bilo je malo iznenađenje kada su nas pozvali iz Sava centra da održimo koncert po prvi put u ovom prostoru. Veoma se radujemo susretu sa našom publikom u, za nas novom prostoru, a za tu priliku pripremili smo i neke numere koje ćemo prvi put izvesti. Tokom ove godine imali smo dosta koncerata, tako da ovu muzičku godinu završavamo u Sava centru – izjavio je Milan Ignjatović, kompozitor i osnivač ovog sastava.

Tokom svog muzičko-scenskog rada duo Moderato ostvario je značajnu umetničku saradnju sa našim poznatim umetnicima (Oliver Njego, Rade Šerbeđžija, Branislav Lečić, Slobodan Trkulja, Miki Manojlović, Ljubiša Stojanović-Louis, Željko Samarđžić, hor Srbadija iz Bijeljine).

Učestvovali su u poznatoj TV seriji „Stižu dolari“. Muzika ovog dua našla se u serijalu „Brevijar“ i „Putevi humanizma“. Pored mnogobrojnih značajnih nastupa izdvaja se i koncert u Kombank areni pre Vaya Con Dios.

Cena ulaznice je 1000 RSD. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.