Naslovna » Izlasci » Izložbe » IMS: Dvorana slavnih evropskih pronalazača
IMS: Dvorana slavnih evropskih pronalazača

IMS: Dvorana slavnih evropskih pronalazača

Od 17. novembra do 20. februara 2016. u Istorijskom muzeju Srbije biće otvorena izložba Evropskog zavoda za patente pod nazivom „Dvorana slavnih evropskih pronalazača“.

Postavku na Trgu Nikole Pašića 11 čini sedam eksponata dobitnika i finalista nagrade za najboljeg evropskog pronalazača koji dodeljuje Evropska patentna organizacija od 2006. godine. Ovom nagradom se odaju priznanja za istaknuta dostignuća pronalazača zaslužnih za pronalaske koji ostavljaju trag u našim životima.

Postavku izložbe omogućio je Evropski zavod za patente u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije, Istorijskim muzejem Srbije, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije.

Istorijski muzej Srbije je otvoren svakog dana od 12.00 do 20.00, osim ponedeljkom.

95 godina Zavoda

Zavod za intelektualnu svojinu Srbije proslavio je 16. novembra 95 godina postojanja svečanom akademijom u SANU, uz obilazak izložbe „Industrijska svojina u Republici Srbiji“ u Galeriji muzeja nauke i tehnike SANU i otvaranje ove međunarodne izložbe „Dvorana slavnih evropskih pronalazača“ u Istorijskom muzeju Srbije.

Jubilej se obeležava do februara 2016. godine nizom manifestacija, aktivnosti, kampanja, seminara i promocija, čiji je cilј da ukaže na značaj i važnost koju stvaranje i zaštita intelektualne svojine ima za nacionalni ekonomski i kulturni razvoj, za uklјučivanje Srbije u evropsko i svetsko tržište inovacionih i kreativnih industrija, kao i u sisteme međunarodne zaštite u oblasti industrijske svojine i autorskog i srodnih prava. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.