Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba Ilmarovih fotografija “Lica Beograda” u Skadarliji
Ilmar, autor izložbe "Lica Beograda"
Ilmar, autor izložbe "Lica Beograda"

Izložba Ilmarovih fotografija “Lica Beograda” u Skadarliji

U utorak 1. decembra u 19 časova, u Kući Đure Jakšića u Skadarliji, za posetioce će biti otvorena izložba “Lica Beograda” ruskog fotografa Ilmara, poznatog beogradskim ljubiteljima fotografske umetnosti.

Ilmar Kokaev, koji živi i radi na relaciji Moskva – Beograd, dobitnik je ovodišnjeg priznanja Press Photo Srbija u kategoriji Portret reportaža za fotografiju “Portret lovca” nastalu 2014. godine u selu Belo Blato u Vojvodini.

Upravo portretima se predstavlja i na izložbi „Lica Beograda“, sa idejom da lice jednog grada čine lica ljudi koji se mogu sresti na ulicama. Na Ilmarovim fotografijama nalaze se lica Beograđana rođenih u Beogradu i onih koji su došli da izvesno vreme borave u gradu, gostiju Beograda i emigranata koji, ne svojom željom i namerom, prolaze kroz Beograd.

Ilmar ima 38 godina, studirao je pozorišnu režiju i dokumentarnu kinematografiju, a zatim je, 2013. godine, završio Britansku visoku školu dizajna. Iste godine je izlagao postavku „Konverzija“ na samostalnoj izložbi u Moskvi u parku umetnosti „Muzeon“, koja je kasnije bila predstavljena i Beograđanima u Uličnoj galeriji. Za vreme aktivnog rada u Moskvi učestvovao je na izložbi „Topografija Artplay“, u postavci foto izložbe u art-prostoru “SahArt“, kao i u projektima „Melomani“ u Centru savremene umestnosti „Zverev“ i “ The best of Britanka“ u Centru Artplay. Aktivno sarađuje sa časopisima „Veliki grad“ , „PROsport“ i „RoyalCheese“.

Izložba “Lica Beograda” zajednički je projekat autora i portala Jugoslovo, koji je kulturni vodič kroz Srbiju na ruskom jeziku.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković