Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » KC Grad: Od Vardara do Triglava
KC Grad - Nikki Louder
Nikki Louder

KC Grad: Od Vardara do Triglava

U petak, 13. novembra od 21.00, u KC Grad biće održan koncert „Od Vardara do Triglava“.

Na ovom muzičkom maratonu nastupiće tri benda: Nikki Louder, Threesome i KNNT. Koncert je deo turneje na kojoj tri mlađa benda nastupaju u tri grada, tri države.

Trojka nastupa prvo u Ljubljani (12. novembar, Kino Šiška), a posle beogradskog koncerta putuju u Skoplje (14. novembar, MKC).

Cena ulaznice u KC „Grad“ je 300 RSD.

Ex-Yu rock

Threesome su eksplozivni power surf trio iz Beograda. Primarno instrumentalan, ovaj bend predstavlja mešavinu surf rock stila iz ranih ’60-tih i new wave-a, punka i math rocka. Od pobede na Demofestu 2010. konstantno nastupaju po regionu i Evropi.

Uroš Milkić na gitari, Petar Živić na basu i Jovana Petrović za bubnjevima vraćaju izgubljenu veru u snagu i moć rock’n’rolla. Njihova vizija surferskog zvuka ima punk oštrice i dinamiku na kojoj bi pozavideli i klasici ovog žanra.

Nikki Louder je noise rock trio iz okoline slovenačkog Kamnika, koji ima iza sebe oko dvesta koncerata u regionu i više turneja po Evropi. Posle tri objavljena albuma zaslužuju titulu prvaka slovenačkog noise-rocka.

Nikki Louder poseduje ogromnu energiju i povremeno nadrealne tekstove pesama, ali sve to ima smisao, čvrsto je povezano u celinu i pruža vrhunsko iskustvo. Uskoro objavljuju novi album, pa će i neke nove pesme biti predstavljene na ovoj svirci.

KNNT su netipičan duo iz Skoplja. Od 2010. godine Marko Janev (bubanj, sinth) i Ivan Trajčev (sinth, bas) promovišu industrial, ali se polako sve više okreću elektronskom zvuku, eksperimentiranju i izbegavanju žanrskih okvira. Ovaj zanimljivi bend za kratko vreme postao je predvodnik skopske alternativne scene. (danubeogradu.rs)