Naslovna » Izlasci » Festivali » Keyboard Days Belgrade 2 od 18. do 24. novembra
Keyboard Days Belgrade

Keyboard Days Belgrade 2 od 18. do 24. novembra

Od 18. do 24. novembra u Beogradu se održava manifestacija Keyboard Days Belgrade 2.

Festival organizuje LP Duo koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, a zamišljen je kao platforma koja okuplja izuzetne autore „nove muzike“ i vrhunske izvođače klavijaturnih instrumenata iz Srbije i inostranstva.

Na drugom izdanju Keybord Days Belgrade nastupiće i umetnici iz Holandije – Mike del Ferro i Jeroen van Veen & Sandra Van Veen iz Holandije, zatim DJ Željko Kerleta, DJ Bojan Džumbus Mitrović, Vuk Božilović i Dušan Grozdanović iz Srbije.

LP Duo biće specijalni gost na „Ležećem koncertu“ Jeruna i Sandre van Vin, koji će nastupiti na dva klavira 23. novembra na sceni Studio JDP. LP Duo će tom prilikom svirati sintisajzere, a publika će – ako želi, moći da leži za vreme koncerta.

Za 20. novembar u Mikser hausu najavljeni su Boris Kovač & New Ritual Group, a 22. novembra u istom prostoru biće održano veče „Dva klavira i dva DJ-a“. Nastupiće Mike del Ferro (džez klavir), Mike del Ferro i Jeroen van Veen (dva klavira) i potom Željko Kerleta i Bojan Džumbus Mitrović.

Festival će biti zatvoren 24. novembra u Parobrodu koncertom Vuka Božilovića i Dušana Grozdanovića (klavir 4 ruke), na koji je ulaz besplatan.

U Parobrodu će tokom Keybord Days otvorena izložba analognih sintisajzera Nenada Antansijevića Anastasa.

Više informacija na keyboarddays.com. (danubeogradu.rs)