Naslovna » Izlasci » Akcije » Kulturizacija: Projekcija „Istaknuti Beograđani“
Kulturizacija

Kulturizacija: Projekcija „Istaknuti Beograđani“

Trodnevnom projekcijom „Istaknuti Beograđani“, danas od 18.00, ispred Starog dvora počinje realizacija projekta „Kulturizacija“.

U projektu koji je autorsko delo Dušana Jovovića, zgrada Starog dvora će se koristiti kao projekciono platno i scenografski element koji će pričati priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u našoj, ali i istoriji sveta. Ovim fascinantnim vizuelnim spektaklom posetioci će se podsetiti na srpske velikane i neke davno zaboravljene vrednosti.

U narednih godinu dana, na šest premijera i trideset projekcija na fasadi Starog dvora, korišćenjem napredne tehnologije 4D mapiranja (kompleksna metoda projekcije 3D video-sadržaja na podlogu nepravilne strukture, u ovom slučaju – fasadu Skupštine grada), na drugačiji i inovativan način prikazaće se veliki broj ključnih događaja i znamenitih ličnosti iz srpske istorije.

Projekat „Kulturizacija“ nastao je uz podršku Grada Beograda, kao poklon kompanije za digitalnu umetnost OHillusions Beogradu i Beograđanima. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.