Naslovna » Izlasci » Festivali » Lasciar Vibrare 2015, 24. novembra
Lasciar Vibrare - Lukatoyboy

Lasciar Vibrare 2015, 24. novembra

U utorak, 24. novembra, u Domu kulture Studentski grad biće održan sedmi festival savremene elektronske i umetničke muzike – Lasciar Vibrare.

Na Novom Beogradu nastupiće trenutno najaktuelniji kompozitori i sound artisti.

DKSG ovim festivalom pruža podršku mladim umetnicima koji se savremenom umetničkom muzikom bave na drugačiji način. Mikrofonija, sviranje na igračkama, semplovanje u realnom vremenu samo su neki od načina kojima ovi mladi umetnici pokušavaju da publici približu novi doživljaj i slušanje savremene umetničke muzike.

Tri koncerta u jednom danu

U Velikoj sali od 18.00 prvi na scenu stupa Luka Ivanović – Lukatoyboy, od 19.30 publici će se predstaviti Svetlana Maraš, a od 21.00 nastupaju Matija Anđelković, Ana Krstajić, Pavle Gavrilović, Igor Andrić, Vladan Gecin, Marko Kovač, Luka Čubrilo, Vladimir Trmčić, Igor Andrić.

Mladi kompozitori i zvučni umetnici spajaju savremenu umetničku muziku i performans, sempluju u realnom vremenu razne objekte, igračke i glasove, koriste mikrofoniju i zvučne slike, ali i klasične instrumente i načine muzičkog izražavanja.Za dž

Lasciar Vibrare, festival umetničke muzike XX i XXI veka pokrenut je 2008. u Domu kulture Studentski grad sa željom da se muzika napisana tokom XX i XXI veka češće i više izvodi. Iako većina mladih ljudi danas sa pravom pita „čemu to služi, a uz to i ne radi?“ festival predstavlja još jedan doprinos, da pored Tribine kompozitora i festivala Koma, savremena umetnička muzika bude zastupljena u kulturnom životu Beograda.

Stvaranje ovog jedinstvenog kulturnog prostora za izvođenje savremene umetničke muzike je značajno kako za publiku, tako i za same stvaraoce, jer im se ovakvim događajima otvara prostor za izvođenje dela.

Ulaz na Lasciar Vibrare je besplatan. Festival podržava Sekretarijat za kulturu grada Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.