Naslovna » Izlasci » Festivali » Lasciar Vibrare 2015, 24. novembra
Lasciar Vibrare - Lukatoyboy

Lasciar Vibrare 2015, 24. novembra

U utorak, 24. novembra, u Domu kulture Studentski grad biće održan sedmi festival savremene elektronske i umetničke muzike – Lasciar Vibrare.

Na Novom Beogradu nastupiće trenutno najaktuelniji kompozitori i sound artisti.

DKSG ovim festivalom pruža podršku mladim umetnicima koji se savremenom umetničkom muzikom bave na drugačiji način. Mikrofonija, sviranje na igračkama, semplovanje u realnom vremenu samo su neki od načina kojima ovi mladi umetnici pokušavaju da publici približu novi doživljaj i slušanje savremene umetničke muzike.

Tri koncerta u jednom danu

U Velikoj sali od 18.00 prvi na scenu stupa Luka Ivanović – Lukatoyboy, od 19.30 publici će se predstaviti Svetlana Maraš, a od 21.00 nastupaju Matija Anđelković, Ana Krstajić, Pavle Gavrilović, Igor Andrić, Vladan Gecin, Marko Kovač, Luka Čubrilo, Vladimir Trmčić, Igor Andrić.

Mladi kompozitori i zvučni umetnici spajaju savremenu umetničku muziku i performans, sempluju u realnom vremenu razne objekte, igračke i glasove, koriste mikrofoniju i zvučne slike, ali i klasične instrumente i načine muzičkog izražavanja.Za dž

Lasciar Vibrare, festival umetničke muzike XX i XXI veka pokrenut je 2008. u Domu kulture Studentski grad sa željom da se muzika napisana tokom XX i XXI veka češće i više izvodi. Iako većina mladih ljudi danas sa pravom pita „čemu to služi, a uz to i ne radi?“ festival predstavlja još jedan doprinos, da pored Tribine kompozitora i festivala Koma, savremena umetnička muzika bude zastupljena u kulturnom životu Beograda.

Stvaranje ovog jedinstvenog kulturnog prostora za izvođenje savremene umetničke muzike je značajno kako za publiku, tako i za same stvaraoce, jer im se ovakvim događajima otvara prostor za izvođenje dela.

Ulaz na Lasciar Vibrare je besplatan. Festival podržava Sekretarijat za kulturu grada Beograda. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.