Naslovna » Izlasci » Film » „Ljubav“ u bioskopima od 19. novembra
Ljubav

„Ljubav“ u bioskopima od 19. novembra

Romantična drama „Ljubav“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 19. novembra.

Ljubav je iznad borbe između dobra i zla. Ljubav je genetička potreba. Ljubav je promenjeno stanje svesti. Ljubav je teška droga. Ljubav je mentalna bolest. Ljubav je igra moći. Ljubav nadilazi samu sebe. Ljubav je zaslepljujuće svetlo. Ljubav je sperma, sokovi i suze…

Sve to je novi film cenjenog reditelja Gaspara Noea („Nepovratno“, „Ulaz u prazninu“) – uzbuđujuća seksualna melodrama o jednom mladiću, jednoj devojci i još jednoj devojci i ujedno najkontroverzniji film prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu.

Rano je jutro, 1. januar. Zvoni telefon. Murfi se budi kraj svoje mlade supruge i njihovog dvogodišnjeg deteta. Preslušava poruku koju mu je ostavila majka od Elektre: silno je zabrinuta i želi znati da li se Murfi čuo s njenom ćerkom.

Elektre, naime, nema već neko vreme. Majka se boji da joj se nije nešto dogodilo. Tokom dugačkog, kišnog dana koji sledi, Murfi će se naći potpuno sam u svom stanu i prisetiti se najveće ljubavne afere koju je ikada doživio u svom životu. Setiće se dve godine koje je proveo s Elektrom, a koje su bile ispunjene vatrenom požudom prepunom obećanja, ekscesa i grešaka. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Love. Dužina trajanja filma: 135 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska, 2015. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Karl Glusman, Aomi Muyock, Klara Kristin. Reditelj: Gaspar Noé.