Naslovna » Izlasci » Film » „Mojih pet minuta“ u bioskopima od 12. novembra
Mojih pet minuta

„Mojih pet minuta“ u bioskopima od 12. novembra

Film „Mojih pet minuta“ nova je komedija reditelja Patrisa Lekonta i dramskog pisca Florijana Zelera.

„Mojih pet minuta“ je uzbudljiv i prenatrpan klišeima. Suprug koji vara. Supruga koja vara. Predivan stan u Parizu. Radoznala čistačica. Nesposoban vodoinstalater. Dosadni komšija. Pokvaren lift. Porodična tajna.

Kristijan Klavije je u glavnoj ulozi i trudi se da kanališe nezadovoljstvo čoveka koji samo želi da bude sam i sluša svoju omiljenu džez ploču. Da li je moguće, u današnje vreme, imati samo pet minuta mira?

Magnet za bioskope, Klavije, na komičan način tumači ulogu zubara Mišela Leprouka, sebičnog ženskaroša, koji je upravo naišao na retku džez ploču koju godinama pokušava da nađe.

Sve što želi je da se vrati kući, pusti svoj dragoceni gramofon i uživa. Ali, izgleda da se ceo svet urotio protiv njega: njegova žena bira baš u tom trenutku da otkrije jednu tajnu iz prošlosti, njegov odrasli sin dolazi u nenajavljenu posetu… Dok ljubavnica kuca na vrata od stana, majka uporno pokušava da ga dobije na mobilni.

Manipulator i lažov, Mišel je spreman da uradi sve da dobije svoj trenutak mira i tišine… (danubeogradu.rs)

Originalni naziv filma i prevod: Une heure de Tranquillite / Mojih pet minuta. Dužina trajanja filma: 79 minuta. Država i godina: Francuska, 2014. Žanr: komedija. Uloge: Christian Clavier, Carole Bouquet, Valérie Bonneton, Rossy de Palma. Reditelj: Patrice Leconte.