Naslovna » Izlasci » Festivali » Mostarske kiše u Savamali, 6-8. novembar
Mostarske kiše u Savamali - Zoster
Zoster

Mostarske kiše u Savamali, 6-8. novembar

Manifestacija Mostarske kiše u Savamali biće organizovana od 6. do 8. novembra u Mikser House-u.

Kulturna scena Mostara biće predstavljena izložbama, tribinama, pozorišnim predstavama, koncertima, ali i najboljim izborom hrane i pića koji su karakteristični za ovaj grad.

U petak, 6. novembra na binu Mikser House-a stiže mostarski sastav Zoster, a dan kasnije nastupiće legendarni Mostar Sevdah Reunion.

U okviru projekta „Gradovi regiona“, u Mikser House-u su u poslednje dve godine predstavljeni kulturni i turistički potencijali Sarajeva, Splita, Rijeke i Novog Pazara, a ovog vikenda Savamala će biti u znaku Mostara.

Kultura sećanja

Mostarske kiše u Savamali obuhvatiće izložbu o rekonstrukciji starog mosta u Mostaru, okrugli sto o kulturi sećanja, kao i tribinu o mostarskoj kulturnoj sceni, gastro popodneva gde će publici biti predstavljeni kulinarski specijaliteti i još mnogo toga.

Festival će biti otvoren recitalom pesme „Mostarske kiše“ u izvođenju Sergeja Trifunovića, a program će biti upotpunjen i sjajnim večernjim koncertima.

U petak, 6. novembra od 21.00, na bini Mikser House-a će nastupiti Zoster, sastav nastao pre 15 godina na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića.

Njihov zvuk karakteriše reggae muzika za koju Zoster smatra da je prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše, pa grupa zato biraju da prenose poruke tolerancije, mira, progresivnosti, afirmacije i ljubavi. U dosadašnjoj karijeri objavili su četiri studijska albuma od kojih je poslednji, „Srce uzavrelo“, a trenutnu postavu Zostera čine Mario Knezović, Adis Sirbubalo, Atilla Aksoj, Nikola Galić i Goran Rebac.

Ulaz na dnevne programe manifestacije Mostarske kiše u Savamali biće besplatan, dok se ulaznice za koncerte mogu nabaviti na svim prodajnim mestima GigsTixa. Cena ulaznica za nastup Zostera je u pretprodaji 600 RSD, dok će na dan koncerta biti 800 RSD.

Mostarske kiše u Savamali - Mostar Sevdah Reunion
Mostar Sevdah Reunion

Moderno aranžirane sevdalinke

Grupa Mostar Sevdah Reunion je nastala devedesetih godina u Mostaru, po ideji producenta Dragog Šestića i danas se smatraju jednim od najboljih i najpoznatijih balkanskih sastava na svetskoj world music sceni.

Već prvim albumom su skrenuli pažnju svojim specifičnim stilom i repertoarom baziranim na moderno aranžiranim sevdalinkama. Do sada su objavili osam albuma. Tokom poslednjih 15 godina sarađivali su sa mnogim velikanima world music scene (Šaban Bajramović, Ljiljana Buttler, Esma Redžepova…), a sa njima je svoj prvenac snimila sada već svetski poznata Amira Medunjanin.

Učestvovali su na više od sto world music i jazz festivala širom sveta, bili glavna tema četiri filma i brojnih televizijskih emisija.

Cena ulaznica za nastup Mostar Sevdah Reunion-a je 1200 RSD. Cena ulaznice za VIP galeriju je 1500 RSD. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.