Naslovna » Izlasci » Film » Opera „Lulu“ u direktnom prenosu iz Metropolitena
Lulu

Opera „Lulu“ u direktnom prenosu iz Metropolitena

U subotu, 21. novembra od 18.30, u bioskopu Cineplexx Ušće SC ne propustite direktan prenos opere „Lulu“ iz Metropolitena.

Šokantno delo kompozitora Albana Berga je priča o seksualno neodoljivoj mladoj ženi koju je producirao Vilijam Kentridž. Ovaj inventivni vizualni umetnik predstavlja publici širom sveta Lulu, čije je razuzdano ponašanje uzrok propasti svih koji padnu pod njene čini.

Džejms Livajn diriguje jednom od opera sa kojom ga identifikuju; predvodio je 30 izvođenja ovog dela, uključujući i premijeru u Metu 1977. godine. Marlis Petersen će se po drugi put predstaviti u vodećoj ulozi, Suzan Grejem kao grofica Gešvic, jedna od najvećih obožavateljki Lulu, dok Daniel Brena, Pol Gruvs, Džon Ruter i Franc Grundeber tumače uloge nekolicine udvarača, koji su očarani lepotom Lulu.

U nastavku sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx Ušće SC zaljubljenici u operu će moći da uživaju u snimku Mocartove „Čarobne frule“ u čast desetogodišnjice direktnih prenosa, kao prve uživo izvedene opere u visokoj rezoluciji, dok u novoj godini led probija Pučinijeva opera „Turandot“ koja je zakazana za 30. januar.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. Kupovinom četiri ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 RSD za sezonu 2015/2016. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Lulu. Dužina trajanja opere: 267 minuta. Žanr: opera, direktan prenos; NY MET, 2015. Uloge: Marlis Petersen, Susan Graham, Daniel Brenna, Johan Reuter. Reditelj: James Levine.