Naslovna » BG servis » Otvorena garaža u Baba Višnjinoj ulici
Garaža "Baba Višnjina"
Garaža "Baba Višnjina"

Otvorena garaža u Baba Višnjinoj ulici

U Baba Višnjinoj ulici 38-42 na Vračaru otvorena je garaža sa 380 parking mesta, objekat koji će u značajnoj meri pomoći vozačima da svoja vozila parkiraju u ovom delu grada.

Garaža “Baba Višnjina” je najsavremenija u Beogradu, ima pet nivoa, odnosno dvanaest podnivoa na ukupno 11.200 kvadratnih metara prostora, moderne sisteme protivpožarne zaštite i klima uređaje. Dvadeset mesta namenjeno je vozilima osoba sa invaliditetom. Svi zainteresovani na tabli na ulazu mogu da vide broj slobodnih mesta.

Još dve podzemne garaže na Vračaru

Gradski menadžer Goran Vesić na otvaranju je zahvalio investitoru grčkoj kompaniji „Titan development”, „Parking servisu” i „Pireus banci” na postignutom dogovoru, kojim je omogućeno da garaža počne sa radom.

– Ova garaža počela je da se gradi 2009. godine i svi stanovnici ovog dela grada znaju da je godinama stajala nedovršena. Grad Beograd je u poslednjih nekoliko meseci, zahvaljujući i agilnosti direktora „Parking servisa”, vodio uspešne pregovore sa grčkim partnerom i „Pireus bankom” i napravio ugovor po kojem će Grad Beograd upravljati ovom garažom i koja će pripadati našem sistemu. Na taj način smo odgovorili na peticiju 3.000 građana ovog dela grada, koji su od nas tražili da se ovaj prostor stavi u funkciju. Tako smo u okolini Kalenić pijace delimično rešili problem parkiranja, svesni da on i dalje postoji, ali i da smo uspeli delimično da ga ublažimo. Na terenu Vračara u našim planovima je predviđena izgradnja nove podzemne garaže tokom rekonstrukcije Kalenić pijace, i još jednog takvog objekta javno-privatnog partnerstva ispod Beogradskog dramskog pozorišta, što će bitno doprineti da se reši najveći problem ovog dela grada.

Cene i pogodnosti

Andrija Čupković, direktor „Parking servisa”, naglasio je da za novootvorenu garažu na Vračaru već postoji veliko interesovanje fizičkih i pravnih lica.

– Imamo pogodnosti za stanare, ali i za one koji rade na Vračaru, a uveli smo i posebnu novinu. Svi oni koji nemaju pretplatu, a parkirani su 12 sati u kontinuitetu, imaće besplatan parking za još 12 sati, što znači da će ih 24 sata parkiranja umesto 2.400, koštati 1.200 dinara.

Cena parkiranja je, inače, 100 dinara po započetom satu, a garaža se može koristiti i na osnovu mesečne pretplate.

(danubeogradu.rs)