Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: „Zvezdane staze“ sa kapetanom Pikarom
Pickbox: Zvezdane staze

Pickbox: „Zvezdane staze“ sa kapetanom Pikarom

Pre nekoliko dana u svet je puštena informacija da će se snimati nove „Zvezdane staze“, a fanovi ove kultne serije još nisu došli k sebi od radosti.

Pre januara 2017. kada se očekuje premijera nove serije, gledaćemo i novi film iz ovog serijala, a do tada nam valja činiti samo jedno: pratićemo avanture najpoznatije svemirske posade „Sledeće generacije“, u celosti dostupne na internet televiziji Pickbox. Zasluženih 18 Emija!

Sigurni smo da u dušu poznajte kapetana Pikara i njegovu posadu, ali nećete moći da odolite da saznate još neke sitnice koje su činile svakodnevicu posade Enterprajza.

Šta se jede miljama svetlosnih godina dalje

Pitate se kakav je život svemirskog lutalice? Uz replikatorje najbolji mogući! Samo zamisliš šta ti se jede i molekularna nauka ti to omogući. Naprava iz koje izlazi sva moguća hrana ovog sveta je san svakog gurmana, a i osobe koja voli da jede, ali ne i da kuva.

Pikar redovno naručuje topli „erl grej“, a jednom je služio i bularijanske kanapee (krekeri čudnog izgleda koji mnogo goje), Vorf je lud za sokom od šljiva, a neretko se počaste i pravom bogatom gozbom. Nadamo se da se uveliko radi na ovom izumu!

Pickbox: Zvezdane staze

Moda 24. veka neodoljivo podseća na devedesete

Odeća 24. veka zaista je minimalistička, ali to bi pre moglo da se pripiše uniformama same flote koja je uvek jednostavna, praktična i udobna, a manje modnim eskapadama drugih vrsta. Naravno, na trenutak ćemo zanemariti činjenicu da je kapetan Pikar na planeti Risa nosio sićušne roze-plave gaćice od lateksa.

Žene često nose kombinezone koji su u, osim devedesetih, kod nas bile u modi pre nekoliko godina. Međutim, rase koje naši putnici susreću ipak mogu da se pohvale sa malo više mašte i njihove hrabre kreacije su nebrojeno puta uspele da nas nasmeju. Iako je odeća koju nose vanzemaljski ambasadori navodno futuristička, danas kad malo posmatramo „Zvezdane staze“, svojim širokim krojevima i svetlucavim, napumpanim materijalima najviše nas podseća na rane devedesete.

Inovativne tehnologije iz Zvezdanih staza

Osim što su Zvezdane staze inspirisale štrebere da postanu naučnici i izumitelji, tehnologija koja se u svakodnevnom životu koristila na Enterprajzu uticala je i na naše savremeno doba.

Tako smo videli staromodnije verzije smartfona, tableta, GPS-a, bežične bubice, univerzalne prevodioce i tako dalje. Uređaj koji su koristili za skeniranje bioloških, geoloških i meteoroloških anomalija zvao se trikoder i u svemiru je bio veoma koristan za merenje nivoa kiseonika ili otkrivanje potencijalne opasne zaraze na nekoj planeti.

Godine 2012. profesor sa Univerziteta u Ontariju napravio je prototip takvog uređaja koji skenira magnetska polja i koji nam omogućava da otkrivamo nevidljive pojave koje se nalaze oko nas. Pošto tek sada živimo u vremenu koje su „Zvezdane staze“ s kraja osamdesetih predvidele, nadamo se da će nam nove „Zvezdane staze“ predstaviti neki uređaj koji će do običnih ljudi stići kroz koju deceniju. Pošto je već veoma mnogo stvari već izumljeno, moraće da se dobro potrude. Kad će taj transporter?

Pickbox: Zvezdane staze

Najzanimljivije vrste iz dubokog svemira

U dubokom svemiru susreli smo se sa raznim vrstama, a neki od vanzemaljaca bili su stvarno… čudni. Bilo da se radilo o Ferengijima sa šiljatim zubićima i velikim ušima koji im služe i kao erogene zone, o Klingoncima i njihovim grbavim čelima, Kardasijancima sa svojim zmajevskim facijalnim izraslinama, Andorijancima sa antenama i plavim licima, našoj posadi nikada nije bilo dosadno pri susretu s novim vrstama.

„Sledeća generacija“ je dovela novu vrstu na naše ekrane, a reč je, naravno, o kiborzima Borg. Takvu vrstu i zajedništvo svemir još nije video, a tu su da bi prejudicirali našu zemaljsku stvarnost i činjenicu da će tehnologija polako ali sigurno krenuti u porobljavanje naših tela. Procenite sami jesmo li na tom tragu ili će nam za to trebati još kojih stotinak godina.

Koje serije gledati posle Zvezdanih staza?

Kada završite sa svih sedam sezona „Zvezdanih staza“, na Pickbox-u vas čekaju ništa manje zanimljive „Zvezdana kapija SG-1“, „Zvezdana kapija: Univerzum“ i „Zvezdana vrata: Atlantis“.

Za sve one koji više vole SF serije čija se radnja odvija na Zemlji, tu su „Seme života“ sa Hali Beri, „Heliks“, „Agenti SHIELD-a“ i „Moći“ koje su snimljene po Marvelovom stripu. (danubeogradu.rs)