Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Plavi ptičić u klubu Peron
Plavi ptičić

Plavi ptičić u klubu Peron

Novosadska supergrupa Plavi ptičić nastupiće u klubu Peron u četvrtak, 19. novembra od 22.00.

Grupa koju čine srpske „rok tate“, ex ili sadašnji članovi bendova Partibrejkers, Veliki prezir, Obojeni program i Atheist rap, spremila je ove nedelje pravi mali rokenrol vremeplov u Beogradu.

Sviraće rok hitove sa naglaskom na „zlatne šezdesete“. Na repetoru su im Stonsi, Bitlsi, Kinksi, Dorsi, Džimi Hendriks, ali i ostale ikone iz tog vremena, a te hitove će izvesti onako kako ih oni vide danas.

– Sviramo malo stariji rokenrol, što uostalom i priliči našim godinama. Bend Plavi ptičić je inače jedan od osnivača NS klupske scene, ali prva postava je prestala da svira još 1995, da bi se pre tri godine opet okupili. Ako volite RnR, onda znate gde treba da dođete u četvrtak, pošto ćemo u Peronu napraviti pravu retrospektivu najvećih rok hitova. Lepa prilika da se neki malo podsete ovih pesama, a da ih neki drugi možda otkriju po prvi put – kaže Goran Polovina, koji peva i svira akustičnu gitaru i usnjak.

Uz njega tu su još Robert Radić – bubnjevi, Robert Telčer – električna gitara, Zoran Lekić – električna gitara i Dušan Ševarlić – bas gitara. Ulaz je 200 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.