Naslovna » Izlasci » Film » Premijera dokumentarca „Ellis“
Ellis

Premijera dokumentarca „Ellis“

U Our baru (Beogradska 71), 20. novembra od 20.00, premijerno će biti prikazan dokumentarni film „Ellis“.

U glavnoj ulozi ovog ostvarenja je oskarovac Robert de Niro, a režiju potpisuje JR iz Francuske, jedan od najvećih svetskih street art umetnika. Film je rađen po scenariju oskarovca Erika Rota.

U avgustu 2014. godine, JR je dobio ponudu da radi na napuštenom ostrvu Ellis. Ovo ostrvo, koje se nalazi pored Kipa Slobode, veoma je specifično – prebivalište za 12 miliona migranata od 1892. do 1954. godine. Na južnom delu ostrva, nalazi se i bolnica za migrante.

JR je tokom svoje posete ostrvu kreirao mnoge instalacije u ovoj zgradi, a tom prilikom je snimljen i dokumentarni film. Cilj projekta je oživeti sećanje na ostrvo Ellis i migrante koji su pristizali sa svih strana sveta, ostavljajući svoje porodice i prošlost iza sebe, u strahu da mogu biti vraćeni. Prisustvo ovih ljudi, koji su oblikovali identitet moderne Amerike, i dalje se može osetiti među zidovima ove građevine. Ovo je prilika da se interpretiraju priče ovih ljudi kroz umetnost.

Trajanje filma je 15 minuta i premijerno se prikazuje širom sveta do 22. novembra.

Posle premijere

Posle premijere filma, naš najbolji street art umetnik Artez iscrtavaće grafite koji su vezani za film i migrante. Gosti će tako prisustvovati procesu stvaranja grafita uživo i fotografisati se ispred, posle čega će fotografije biti podeljene po društvenim mrežama.

Osim Arteza, na događaju će biti i mnoge poznate ličnosti iz sveta filma, sa alternatvine scene Beograda i šou-biznisa. Posle premijere i performansa, biće nastavljena žurka u Our baru. Za gramofonima će biti neki od naših najboljih DJ-eva.

Cilj događaja je prikupljanje priloga za izbeglice iz Sirije kao i podizanje masovne svesti o situaciji migranata. Osim humanitarnog karaktera, ovaj događaj će pružiti dobru zabavu i druženje. (danubeogradu.rs)

https://youtu.be/DKUab3OHMtg

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.