Naslovna » Izlasci » Akcije » Prvi put u Srbiji „Youth Speak Forum“
Youth Speak Forum

Prvi put u Srbiji „Youth Speak Forum“

Youth Speak Forum je projekat koji organizuje studentska organizacija AIESEC u prostorijama Narodne banke Srbije 26. i 27. novembra.

Cilj je da se okupe uspešni lideri današnjice, predstavnici korporativnog i javnog sektora i studenti kako bi pronašli rešenje za pasivnost mladih ljudi u Srbiji.

Youth Speak Forum je do sada realizovan u Nišu i Novom Sadu. Osim u Beogradu, još jedan događaj biće organizovan u Kragujevcu (24. novembra).

Učesnici beogradskog foruma su kompanije Delhaize Srbija, Merkator S, Mol Srbija, Alma Quattro, i predavači Dragana Đermanović, Ivan Stanković, Aleksandra Kosanović, Dragan Petrović, Tatjana Ostojić, Ivana Ćirković i Ivan Ćosić.

Teme ovogodišnjeg Youth Speak Forum-a – Neformalno obrazovanje i preduzetništvo – nastale su kao rezultat ankete Serbia Youth Voice, koju je popunilo 1000 studenata, a ticala se njihovih stavova o poslovnom okruženju u kome bi voleli da rade i obrazovnog sistema u Srbiji. Neki od rezultata koji su bili podsticaj za organizovanje ovog događaja su:

– čak 35% mladih u Srbiji sebe u sledećih pet godina vidi u inostranstvu;
– na pitanje „Da li biste upisali isti fakultet“ čak jedna trećina mladih je odgovorila sa „NE“;
– svaka treća osoba smatra da je sposobna da izađe na tržište rada i da joj je to donelo angažovanje u studentskim organizacijama.

Osim tema predavanja, na forumu će biti predstavljen i AIESEC-ov program stručnih praksi u inostranstvu – Global Talent. Global Talent ima za cilj da mladim ljudima pruži međunarodno lidersko iskustvo kroz rad u kompanijama u struci.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.