Naslovna » BG servis » Stadion Tašmajdan biće otvoren 14. februara 2016.
Stadion Tašmajdan (foto beobuild.rs)
Stadion Tašmajdan (foto beobuild.rs)

Stadion Tašmajdan biće otvoren 14. februara 2016.

Gradska vlada najavila je da će stadion Tašmajdan biti ponovo otvoren 14. februara koncertom na kom će nastupiti svi oni koji su ranije nastupali na ovom kultnom beogradskom mestu.

Renoviranje stadiona Tašmajdan traje već četiri godine. Po prvobitnom ugovoru trebalo je da bude završen za 15 meseci, ali stari izvođač nije na vreme obavio radove.

Posle novog tendera uveden je novi izvođač u posao. Rok da se završe radovi je deset mesec, a to je upravo 14. februar 2016. godine.

Kada bude završen, ovaj stadion će imati 5.500 sedećih i oko 2.000 stajaćih mesta. Koncerti će se održavati na donjem delu, gde su tereni, i tu će moći da bude još oko 3.000 ljudi. Dakle, za koncerte će biti 10.500 mesta. Stadion Tašmajdan imaće sedam prolaza i kapija sa posebnim pristupima za proitvpožarna vozila.

Stadion će biti stavljen u funkciju održavanja kulturnih i sportskih sadržaja. U zimskom periodu tu će biti otvoreno klizalište sa velikim brojem termina za rekreativno klizanje, uključujući i večernje termine, a u proleće, leto i jesen biće postavljena multifunkcionalna podloga za sportske sadržaje, kulturne događaje i koncerte.

Grad je izdvojio 104 miliona dinara za ovu drugu fazu radova. (danubeogradu.rs)