Naslovna » Izlasci » Sport » Trofej Beograda 2015 u badmintonu
Trofej Beograda u badmintonu

Trofej Beograda 2015 u badmintonu

Jubilarni, 15. Kup grada – Trofej Beograda u badmintonu biće održan 13. i 14. novembra u SC „Slodes“.

Trofej Beograda 2015 u badmintonu predstavlja za grad posebnu manifestaciju, koja na najbolji način promoviše sport i utiče na njegov razvoj.

Početak programa prvog dana zakazan je za 9.30, kada će se odigrati mečevi u seniorskim konkurencijama za muškarace i žene pojedinačno, dok su finalni mečevi predviđeni za 14.00.

Takmičenja u konkurencijama muških, ženskih i mešovitih parova i juniorskim pojedinačnim konkurencijama dečaka i devojčica uzrasta do 11 i 15 godina zakazani su za subotu, 14. novembar, a mečevi za medalje biće igrani od 18.00.

Seniorski turnir nosi najvišu nacionalnu A kategoriju, dok juniorsko takmičenje pripada grupi zvaničnih kupova. Više od 100 najboljih srpskih takmičara iz 13 badminton centara nadmetaće se u svih pet seniorskih i četiri juniorske pojedinačne konkurencije igrača uzrasta do 11 i 15 godina.

Kup grada – Trofej Beograda u badmintonu organizuju Badminton savez Beograda, Badminton klub Beograd i Badminton klub Clear u saradnji sa Badminton savezom Srbije, dok će, pored Sekretarijata za Sport i omladinu Grada Beograda, pokrovitelji biti i Ministarstvo omladine i sporta, kao i Turistička organizacija Beograda. (Beoinfo)